Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Opera istorica I. Biserica Ortodoxa Romana de la primele intocmiri crestine pe pamant romanesc, la Patriarhat - Niculae I. Serbanescu

0 opinii / Scrie o opinie
  • 42,51 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Opera istorica I. Biserica Ortodoxa Romana de la primele intocmiri crestine pe pamant romanesc, la Patriarhat - Niculae I. Serbanescu - Editura Basilica

La Editura Basilica a Patriarhiei Romane a aparut lucrarea Biserica Ortodoxa Romana de la primele intocmiri crestine pe pamant romanesc, la Patriarhat, autor Preot profesor Niculae I. serbanescu, volumul I, volum ingrijit, note si indici de Pr. Dr. Mihai Ovidiu Catoi.

„Sarbatorirea celor 655 de ani de la recunoasterea patriarhala a transferului mitropolitului Iachint, de la Vicinain capitala Ungrovlahiei din Curtea de Arges, in anul 2014, se va intregi anul acesta prin comemorarea celor 130 de ani de la dobandirea Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Romane si 90 de ani de la ridicarea la rangul de Patriarhie. Aceste evenimente marcante in istoria Bisericii si a poporului roman au constituit; de-a lungul vremii, obiectul studiului multor cercetatori romani si straini fiecare aducand o noua lumina asupra celor in­tamplate cu secole in urma. in acest context, pe langa seria de manifestari oficiale pe care Biserica Ortodoxa Romana le-a dedicat si le va dedica in 2015 acestor aniversari, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel si la propunerea Acad. Prof. Emilian Popescu, Editura Basilica a Patriarhie Romane a initiat publicarea seriei: Pr. Prof. Niculae I. serbanescu, Opera istorica, pentru o mai buna valorificare a operei stiintifice a celui pe care colegii si apropiatii l-au numit „Cercetatorul Mitropoliei Ungrovlahiei”.

Reeditarea, studiilor iesite din penita Preotului NiculaeI. serbanescu (21.03.1914 – 25.09.1999) reprezinta o necesitate, nu doar pentru cunoasterea operei ilustrului nostru profesor cat, mai ales, pentru a putea deslusi adevarata anvergura a cercetarilor sale. Consultate separat, in revistele teologice sau in volumele ocazionale in care au fost publicate, acestea ne ofera o imagine partiala, iar cititorul ramane impresionat doar de profunzimea si exactitatea demersului stiintific. in schimb, adunate laolalta si grupate in sectiuni tematice, cele peste o suta de titluri, care alcatuiesc opera istorica a autorului, descopera, aceluiasi cititor, complexitatea paletei de abordari ce au facut obiectul cercetarilor sale”, a precizat Pr. Dr. Mihai Ovidiu Catoi in Nota volumului I.

SPECIFICATII

An aparitie 2015
Coperta Brosata
Dimensiuni 16,5 x 23,5 cm
Nr. pagini 760
Limba Romana
Cod 9786062900373