Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Memoriile unui antisemit

0 opinii / Scrie o opinie
  • 37,57 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Memoriile unui antisemit, Gregor Von Rezzori - editura Humanitas

Clasic al literaturii moderne de limba germana, Gregor von Rezzori a fost distins cu numeroase premii literare, printre care Theodor-Fontane-Preis, Premio Scanno, Premio Boccaccio, Premio Lorenzo il Magnifico.

Daca volumul Zapezile de altadata cuprinde cinci portrete de familie, Memoriile unui antisemit aduna, sub un titlu autoironic, cinci episoade-cheie din viata autorului. Mergand din copilarie pana la batranete, aceste episoade se petrec in Bucovina romaneasca, de dupa 1918, la Bucuresti, in anii ’30, la Viena, in perioada premergatoare si in timpul Anschlussului, si la Roma, la sfarsitul anilor ’70. Fiecare dintre ele are in centru cate un om profund semnificativ pentru memorialist, toti fiind evrei; sau, mai exact, evreice, pentru ca e vorba mai ales de femei ‒ prietene sau iubite ale autorului.

Minunat scris, „imbinand ironia amara cu nostalgia dulce a rememorarii“ (New York Times), volumul de fata i-a adus lui Gregor von Rezzori notorietatea internationala. Cititorii romani vor avea surpriza sa descopere veritabile secvente cinematografice cu Bucurestiul interbelic, unele pline de pitoresc si senzualitate, altele melancolice si misterioase.

Sursa: www.humanitas.ro

SPECIFICATII

Traducere Catrinel Plesu
An aparitie 2015
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 312
Limba Romana
Cod 978-973-50-4776-4