Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Mircea CARTARESCU | Un om care scrie. Jurnal | 2011-2017

0 opinii / Scrie o opinie
  • 69,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Mircea CARTARESCU    |    Un om care scrie. Jurnal | 2011-2017

HUMANITAS, 2018

||||

Extras din capitolul 2017

4 ian. Articol pe Flipboard, esential ca sa-ntelegem in ce fel de lume si-n ce fel de conflict traim deja. E cam ca–n 1938, si nu e de mirare ca articolu-ncepe cu o aluzie la impartirea Europei. Ar putea fi hecatombe-n urmatorii cinci ani. Si o involutie morala de milenii. Articolul se numeste Putin’s Real Long Game de Molly K. McKew si vorbeste despre ce stiam demult: razboiul de subrezire a fundamentelor lumii libere, de amestecare a vocilor si valorilor, de coborare si murdarire a oamenilor, de ambiguizare a criteriilor, de obscenizare a adevarului. De aducere a Occidentului la o stare de anarhie si deznadejde. Rusii au mai incercat asta si-anii ’70, iar acum s-au regrupat si au reluat asaltul. Imensa jungla a Internetului a devenit spatiu de gherila pentru hackerii lor, Europa e infestata de spioni, oameni de paie si idioti utili. Ce se-ntampla-n mic, acum, in Romania, cu noul guvern Dragnea, e imaginea coruperii a tot ce-i bun si demn si adevarat in povestea mare a umanitatii. Aceeasi regrupare a Securitatii, aceeasi exploatare a slabiciunilor democratiei, acelasi asalt al primitivilor si coruptilor. Marele plan e pus in aplicare si, in lipsa unui oponent puternic la Casa Alba, va reusi. De doi-trei ani sunt pregatit pentru ce e mai rau, dar am subestimat totusi puterea de organizare a partii diabolice din om. Domnul cu mila.

1 feb. Lovitura de stat, azi-noapte, in Romania, data de PSD cu un curaj care, ca si in 2012, arata ca au spatele asigurat. Amarata noastra tara e acum captiva unui grup infractional organizat. Nu mai e un partid si nu mai e vorba de politica. Oamenii sunt in strada, vom iesi si noi. Dimineata am vorbit cu Ioana despre situatie. Suntem pregatiti pentru mai multe scenarii, intre care si unele foarte rele.

Fata de cele de mai sus, tot restul pare ridicol si-ndepartat. Stiu ca doar pare, dar pentru moment „pare” inseamna pur si simplu „este”. Asteptam toti, incordat, continuarea evenimentelor.

1148 (3) 1

SPECIFICATII

An aparitie 2018