In exclusivitate la Editura Bizantina - Un cuvant pentru fiecare zi a anului din intelepciunea Cuviosului Iosif Isihastul

Memorii din inchisoare

0 opinii / Scrie o opinie
  • 28,85 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Memorii din inchisoare, Shahrnush Parsipur - Editura Polirom

Traducere din limba persana de Cristina Ciovarnache

Autoarea bestsellerului Femei fara barbati

Cu o cariera literara inceputa inca de la 16 ani, o diploma in sociologie la Universitatea din Teheran si un post de producator de televiziune, Shahrnush Parsipur parea ca va avea o viata linistita si implinita. Si-a dat insa demisia din televiziune in semn de protest fata de executarea a doi jurnalisti de catre SAVAK si din acel moment au inceput problemele.

A fost inchisa citeva luni, iar aceasta nu a fost singura perioada pe care a petrecut-o in inchisorile iraniene. In urma revolutiei din 1979, cind foarte multi civili au fost arestati si executati, Shahrnush Parsipur a ajuns din greseala intr-o inchisoare politica. Desi nu i s-a adus vreo acuzatie oficiala, a ramas acolo patru ani si sapte luni, timp in care a fost martora directa a tehnicilor de intimidare si anihilare a opozantilor regimului fundamentalist. Hartuita si dupa iesirea din inchisoare, cu sanatatea profund afectata, a ales in cele din urma calea exilului.

„Aceasta carte este o marturie impresionanta despre distrugerile unei epoci, dar si despre integritatea si curajul unei femei extraordinare.” (Kirkus Reviews)

Sursa: www.polirom.ro

SPECIFICATII

Autori Shahrnush Parsipur
Editura Polirom
An aparitie 2015
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 288
Limba Romana
Cod 978-973-46-5668-4