Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Breviar pentru pastrarea clipelor. Filip-Lucian Iorga in dialog cu Alexandru Paleologu

0 opinii / Scrie o opinie
  • 26,01 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Breviar pentru pastrarea clipelor. Filip-Lucian Iorga in dialog cu Alexandru Paleologu - carti memorialistica scriitori romani Libraria Bizantina

„Ce tulburatoare plutire-n trecut, ce senzatie de levitatie in chioscul din livada de visini a istoriei iti dau amintirile lui Alexandru Paleologu! [...] Evocarile «conului Alecu» alinta mustrator, ne elibereaza si ne impovareaza, ne umilesc si ne inalta la iluzia blazonului.“ (Dan C. MIHAILESCU)

„Diferenta de varsta, prima care atrage atentia, promite un dialog intre generatii si, de ce nu, intre doua lumi, dialog in care legatura distrusa de atata vreme, dintre Romania precomunista si Romania de astazi, mai batrana prin experienta, dar mai tanara prin ignoranta, sa se poata reface pe cale conviviala, afectiva. Mai important decat evocarile in sine este tonul in care e facuta, aproape intotdeauna, aceasta pledoarie pentru trecut: deloc «paseist» la modul didactic si dojenitor, cu o multime de aparteuri autoironice si cu uimitoare vorbe de spirit care pot sa califice o situatie dramatica de viata cu eleganta, fara patetism.“ (Doris MIRONESCU)

Sursa: www.humanitas.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2012
Limba Romana
Cod 8-973-50-3678-2