Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Stejarel OLARU | Maria Tanase – artista, omul, legenda

0 opinii / Scrie o opinie
  • 59,90 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Stejarel OLARU    |    Maria Tanase – artista, omul, legenda

Editura Corint, 2019

Colecta Istorie – Autori romani

||||

Extras din pagina de debut

Cea mai mare iubire a Mariei Tanase a fost jurnalistul francez Maurice Negre. Scurta, melancolica si neimplinita, pentru ca s-au despartit impotriva vointei lor. Insa cum altfel ar fi putut sa sfarseasca, in vreme de razboi, o poveste de dragoste dintre o artista celebra si un spion?

„L-am cunoscut pe Maurice Negre in anul 1938 (luna nu-mi amintesc) pe cand cantam inca la Restaurantul Neptun din Piata Buzesti 2”, a declarat in ziua de 1 iulie 1941 Maria Tanase, fiind chestionata de autoritati in privinta relatiei lor. „Am continuat inca de a doua zi sa-l vad si ori de cate ori, adica orice zi de atunci incoace in care s-a intamplat sa ne gasim amandoi in Romania, nu-mi amintesc sa nu ne fi vazut.” Declaratia artistei, desi era una oficiala, data in fata tanarului capitan magistrat Camil Barbulescu, ofiter de politie judiciara si anchetator al Serviciului Special de Informatii (SSI), pare mai degraba o marturisire trista si personala a relatiei lor aflate in pericol, caci in acel moment Maurice Negre era arestat, iar viitorul sau incert.

Nu stim cum a avut loc, in Restaurantul Neptun, prima lor intalnire. Nici Maria, nici Maurice si niciun alt martor nu au asternut-o pe hartie, nu au povestit-o intr-un interviu si nici nu au marturisit-o in timpul unei anchete. S-au pastrat insa marturii ale celor care au cunoscut-o pe Maria Tanase pe vremea cand canta la Neptun, restaurantul situat la intersectia Dr. `Felix si Piata Buzesti, acolo unde artista s-a bucurat de un succes enorm.

SPECIFICATII

An aparitie 2019