In exclusivitate Icoana Sfantului Cuvios Iosif Isihastul

Traian BERBECEANU | Radiografia unei marsavii judiciare

0 opinii / Scrie o opinie
  • 55,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Traian BERBECEANU    |    Radiografia unei marsavii judiciare

Curtea Veche, 2019

||||

Extras din Nota editorului

Aceasta carte-document cuprinde memoriile recente ale unui politist angajat in lupta impotriva crimei organizate din Romania. Din functia de sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu a trait evenimente care merita consemnate de istoria contemporana si care constituie o marturie asumata in totalitate de catre autor.

De ce acum? – extras

In vara anului 2016, imediat dupa pronuntarea sentintei de catre completul de fond al Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala, prin care Ioan Muresan, Alin Muntean si Nicolae Cean au fost condamnati, iar eu am fost achitat, am inceput sa lucrez la cartea de fata. Speram ca lucrurile urmau sa se desfasoare intr-un ritm firesc si apreciam ca, intr-un termen rezonabil, de maximum un an de zile, un complet de cinci judecatori va pronunta o sentinta definitiva.

Doream sa se termine totul cat mai repede, sa ma intorc la echipa mea si la locul meu de munca, sa imi reiau cariera din punctul in care, in mod brutal si ilegal, mi-a fost intrerupta. Imi propusesem ca, pana atunci, sa termin de pus cap la cap evenimentele si intamplarile traite, sa prezint faptele asa cum s-au petrecut si sa descriu personajele asa cum le-am perceput, in liniste si fara patima. Sa revad apoi cele scrise, sa le cantaresc cum se cuvine si, in final, dupa pronuntarea deciziei definitive, sa le las sa vada lumina tiparului.

Nu a fost sa se intample asa!

Pentru ca procurorii DIICOT au tergiversat in mod nejustificat si de-a dreptul inadmisibil, aproape un an de zile, motivarea apelului, desi termenul legal era de doar 30 de zile. Asadar, motivele de apel au fost depuse la Inalta Curte de Casatie si Justitie abia la sfarsitul lunii ianuarie 2018, astfel ca doar din luna martie un complet de cinci judecatori a fost investit cu judecarea caii de atac. Parcurgand motivele de apel invocate de DIICOT, am inteles ca procurorii acestei structuri au fost dispusi sa incalce legea si decizii ale Curtii Constitutionale, sa invoce in motivatia caii de atac probe obtinute nelegal si neloial, decarate nule si excluse din materialul probator, in mod definitiv, in cursul procedurii din camera preliminara, cel mai probabil din solidaritate cu colegul lor, procurorul Bugeac, intr-o incercare nedemna de a acoperi trimiterea mea in judecata, in mod nejustificat, nelegal.

SPECIFICATII

Autori Traian BERBECEANU
Editura Curtea Veche Publishing
An aparitie 2019