Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Kate MORTON | Fiica ceasornicarului

0 opinii / Scrie o opinie
  • 49,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Kate MORTON    |    Fiica ceasornicarului

HUMANITAS fiction, 2019

Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

Traducere din engleza si note de Sinziana DRAGOS

||||

Capitolul I – extras

Ne-am dus la Birchwood Manor pentru ca Edward sustinea ca este o casa bantuita. Dar nu era, sau cel putin nu pe vremea aceea, dar numai o fire posaca ar putea lasa adevarul sa zadarniceasca o poveste atragatoare, iar Edward nu era nici pe departe un astfel de om. Il insufleteau o mare pasiune, o credinta orbeasca in orice sustinea – lucruri ce m-au facut sa ma indragostesc de el. Vorbea cu ardoarea predicatorilor si-si formula parerile in asa fel incat le prefacea in atractii stralucitoare. Fermeca oamenii, insuflandu-le energii pe care nici habar n-aveau ca le poseda, facand sa le dispara totul din minte, in afara de ideile sale si de propria persoana.

Dar Edward nu era nici pe departe predicator.

Mi-l aduc bine aminte. Nu am uitat nimic.

Acoperisul de sticla al atelierului din gradina mamei sale din Londra, mirosul culorilor proaspat amestecate, scartaitul pensulei pe panza, in timp ce privirea lui imi cerceta pielea. Nervii mi-erau intinsi. Voiam cu tot dinadinsul sa-l impresionez, sa-l fac sa creada ca eram altceva decat eram, pe cand ochii lui imi studiau trasaturile si indemnurile doamnei Mack imi rasunau in minte: „Maica-ta a fost o doamna adevarata, neamurile tale au fost de rang inalt, sa nu uiti! Joaca-ti cartile cum trebuie si-atunci o sa ne vina si noua apa la moara.”

Asa ca stateam teapana acolo, pe scaunul acela plusat, in prima zi, in incaperea varuita, acoperita de flori de mazariche. Sora sa cea mai mica mi-a adus ceai si prajituri cand mi-a fost foame. A venit si mama lui, pe poteca ingusta, sa-l vada cum lucra. Isi iubea nespus fiul. Vedea implinindu-se in el toate sperantele familiei: membru de vaza al Royal Academy, logodit cu o fata instarita, posibil tata al unor mostenitori cu ochi caprui.

Nu eram eu de nasul lor.

SPECIFICATII

Traducere Traducere din engleza si note de Sinziana DRAGOS
An aparitie 2019