Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Istoria filosofiei antice vol 3 de Giovanni REALE

0 opinii / Scrie o opinie
  • 40,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Giovanni REALE

Istoria filosofiei antice

Volumul al treilea–Platon si Academia antica

Editura Galaxia Gutenberg, 2009

Seria Phronesis 3

Traducere din limba italiana – Mihai SARBU

Pret 36,00 Lei

 

Extras/ Avertisment

Acest al treilea volum al Istoriei filosofiei antice trateaza despre Platon si, deci, despre cele mai inalte culmi la care a ajuns gandirea grecilor.

In ce ne priveste, despre Platon am inceput sa avem o viziune globala, care sa ne multumeasca, abia in anii optzeci, si indeosebi odata cu volumul Per una nuova interpretazione di Platone, Riletura della metafisica dei grandi dialoghi alla luce delle „Dottrine non scritte”, aparut la editura Vita e Pensiero, a carui a zecea editie in forma definitiva [...] a fost publicata in 1991.

La asemenea viziune globala am ajuns, in afara unor cercetari ale noastre facute in trecut, mai ales in urma volumului pe care H. Kraemer l-a scris la initiativa noastra: Platone e i fondamenti della metafisica, si pe care noi insine l-am tradus si publicat la Vita e Pensiero, 1982 (1987). Pentru a completa acest volum a trebuit sa traducem si toate principalele marturii asupra „Invataturilor nescrise” platoniciene transmise noua de traditia indirecta (unele pentru prima data in limba italiana) si, in consecinta, am fost impinsi sa revedem problema, cu o sistematica reevaluare a traditiei si printr-o serie de examinari analitice si punctuale.