Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Irvin YALOM | Plansul lui Nietzsche

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Irvin YALOM    |    Plansul lui Nietzsche​​​​​​​

HUMANITAS fiction, 2010, 2015, 2016

Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

Traducere din engleza de Luana SCHIDU

||||

Extras din Capitolul I

Reveria lui Josef Breuer fu intrerupta de dangatul armonios al clopotelor de la San Salvatore. Isi scoase ceasul masiv de aur din buzunarul vestei. Ora noua. Citi din nou micuta carte postala cu chenar argintiu pe care o primise in ziua precedenta.

21 octombrie 1882

Domnule doctor Breuer,

Trebuie sa va consult intr-o chestiune foarte urgenta. Este in joc viitorul filozofiei germane. Ne intalnim maine-dimineata la ora noua la Cafe Sorrento.

Lou Salome

Ce bilet impertinent! Nimeni nu i se adresase ca atata tupeu de-a lungul anilor. Nu cunostea nici o Lou Salome. Pe plic – nici o adresa. Nici o posibilitate de a comunica acestei persoane ca nu-i convenea ora noua, ca Frau Breuer n-o sa fie prea incantata sa ia singura micul dejun, ca doctorul Breuer era in concediu si „chestunile urgente” nu prezentau nici un interes pentru el – ca, de fapt, doctorul Breuer venise la Venetia tocmai ca sa scape de chestiuni urgente.

Cu toate acestea, iata-l aici, la Cafe Sorrento, la ora noua, scrutand chipurile din jurul sau si intrebandu-se care din ele ar putea fi al impertinentei Lou Salome.

„Mai doriti cafeaua, domnule?”

Breuer dadu afirmativ din cap spre chelner, un pusti de vreo treisprezece ani sau paisprezece ani cu un par negru umed, pieptanat lins spre spate. De cat timp visa cu ochii deschisi? Se uita din nou la ceas. Inca zece minute din viata irosite. Si pentru ce? Ca de obicei se gandise la Bertha, frumoasa Bertha, pacienta lui in ultimii doi ani. Ii revenise in minte vocea ei provocatoare: „Domnule doctor, de ce va este atat de frica de mine?”

SPECIFICATII

Traducere Traducere din engleza de Luana SCHIDU
An aparitie 2010, 2015, 2016
Limba Romana
Cod 9789736894503