Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Modelul din Paris de Alexandra JOEL

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,99 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Alexandra JOEL
Modelul din Paris
NEMIRA, 2021
Colectia Damen Tango – romane cu dragoste
Traducere din limba engleza de Lidia DOBREA
 

Extras/ Prolog – Sydney, 1 decembrie 1922
Daca ar fi intrebat-o cineva cine este, femeia nu ar fi putut sa raspunda. Nu ar fi stiut sa spuna nici daca e noapte sau zi. Ea exista intr-o alta lume, una in care identitatea disparuse si in care timpul mai era indicat doar de fluxul si refluxul unor valuri interioare implacabile.
Intrezari chipuri incremenite, care insa nu insemnau nimic pentru ea. Era stapanita de o alta forta. Mintea si insasi fiinta ei erau concentrate asupra unui singur scop. Indiferent de ora sau de durerea intensa, avea sa continue pana cand copilul ei urma sa se nasca sanatos, teafar, in siguranta.
In sfarsit, corpul sau renunta la ceea ce purtase. Abia atunci resimti o eliberarea dulce. Fericirea era ca un drog si se simtea intoxicata de placere si de liniste.
„E fata, zise o voce. Ce mica si draguta e!”
Apoi, altcineva spuse pe un ton imperios:
„Dumnezeule, veniti repede! Am nevoie de ajutor!”
Femeia isi ridica atunci capul. I se paru ca in jurul ei cadeau fulgi moi de zapada si puf, fiindca totul era alb: peretii, uniformele asistentelor, halatul doctorului, prosoapele, asternuturile de pe pat. Dar, cand se uita in jurul sau isi schimba impresia. Lumea ei decolorata se transforma intr-un apus spalacit brazdat de rosu.
Atunci isi auzi bebelusul plangand. O singura data, dar era suficient. Inchise ochii si sopti:
„Sa fie totul bine!”
Era cea mai arzatoare dorinta a ei.