Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Vara de neuitat. Plaja

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,03 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Vara de neuitat. Plaja, de Caesare Pavese - editura Polirom

Traducere din limba italiana de Mara Chiritescu

Cesare Pavese, unul dintre cei mai mari scriitori italieni ai secolului trecut, este autorul romanului Femei singure , o capodopera a realismului italian. Roman al descoperirii orasului si societatii, Vara de neuitat are in centru povestea inocentei pierdute a unei orfane, Ginia, o adolescenta de aproape 17 ani care locuieste cu fratele ei, Severino, si lucreaza intr-un atelier de croitorie. Fascinata de Amelia, o tinara de 20 de ani, prostituata care pretinde ca isi cistiga traiul pozind nud pentru pictori, Ginia traieste indoieli, atractia fructului oprit, sentimente contrastante in fata vertijului vietii de adult.

Frumusetea cartii sta tocmai in firescul si simplitatea cu care Pavese surprinde nuantele si tresaririle entuziasmului juvenil, ale pasiunii dezamagite. In Plaja , naratorul raspunde invitatiei unui prieten din copilarie sa-si petreaca vacanta la vila lui si a sotiei. Inconjurati de o lume solara, de nisip si mare, devine tot mai limpede ca o enigma invaluie cuplul tinar, fara copii. Desi considerat de autor un exercitiu de stil, microromanul Plaja cuprinde, in fapt, teme pavesiene cunoscute: refugiul in tinutul natal, framintarile si mastile tineretii, neputinta.

„Comportamentul ideal se naste din deplina indiferenta. Poate ca de aceea iubim intotdeauna cu incrincenare pe acela care ne intoarce spatele.” (Cesare Pavese)

„Microromanele lui Cesare Pavese sint, mai presus de orice, opere de o extraordinara profunzime, unde apar noi si noi niveluri de lectura, noi intelesuri. Fiecare dintre ele se concentreaza in jurul unei teme ascunse, ceva inca inefabil, in fapt, lucrul pe care urmareste sa-l arate.” (Italo Calvino)

„In romanele lui Pavese exista ceva ce pindeste, ceva ce-ti apasa constiinta si se intinde in strafundurile ei.” ( The New York Times Book Review )

Sursa: www.polirom.ro

SPECIFICATII

Traducere Mara Chiritescu
An aparitie 2015
Nr. pagini 208
Limba Romana
Cod 978-973-46-5470-3