Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Albert CAMUS - Strainul

0 opinii / Scrie o opinie
  • 26,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Albert CAMUS - Strainul

POLIROM, 2018

Seria de autor – Albert Camus

Traducere din limba franceza de Daniel NICOLESCU

 

Extras/ Partea intai – I

Azi s-a prapadit mama. Sau poate ieri, nu stiu. am primit o telegrama de la azil: „Mama decedata. Inmormantare maine. Aleasa consideratie”. Asta nu-nseamna nimic. Poate c-a fost ieri.

Azilul de batrani se afla la Marengo, la optzeci de kilometri de Alger. O sa iau autobuzul de ora doua si o sa ajung dupa-amiaza. Asa pot sta la priveghi si ma intorc maine seara. I-am cerut patronului meu doua zile de concediu si, cu un asemenea motiv, n-avea cum sa mi le refuze. N-a parut insa bucuros. Ba chiar i-am zis: „Nu-i vina mea.” Nu mi-a raspuns. Si-atunci m-am gandit ca n-ar fi trebuit sa-i spun asta. De fapt, n-aveam de ce sa ma scuz. Mai degraba el ar fi trebuit sa-mi prezinte condoleante. Poate ca o s-o faca maine, cand ma va vedea in doliu. Deocamdata, parca mama nici n-ar fi murit. Dupa inmormantare, in schimb, va fi o treaba incheiata si totul va capata un aer mai oficial.

Am luat autobuzul la ora doua. Era foarte cald. Am mancat la restaurant, la Celeste, ca de obicei. Ma compatimeau toti si Celeste mi-a spus: „O mama avem pe lume.” La plecare, m-au insotit pana la usa. Eram cam naucit pentru ca trebuise sa urc pana la Emmanuel sa imprumut o cravata neagra si o brasarda. Isi pierduse unchiul cu cateva luni in urma.

SPECIFICATII

An aparitie 2018