Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cetatea cucului din nori de Anthony DOERR

0 opinii / Scrie o opinie
  • 59,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Anthony DOERR

Cetatea cucului din nori - roman 

Traducere de Iulia Gorzo

Editura Humanitas, 2022

 

 

 

Un manuscris din Grecia Antica uneste trecutul, prezentul si viitorul umanitatii.

Constantinopol, 1453 - de-o parte si de alta a zidurilor orasului doi copii, Anna si Omeir, sunt sortiti sa se intalneasca, pentru a salva o carte si, prin gestul lor, pe ei insisi.

Idaho, in prezent - la etajul bibliotecii publice, octogenarul Zeno impreuna cu cinci copii monteaza o bizara piesa de teatru, in vreme ce la parter, adolescentul idealist Seymour se pregateste sa detoneze o bomba, crezand ca lupta pentru o cauza nobila.

In spatiu, peste cateva decenii - Konstance, pe o nava interstelara avand ca destinatie o exoplaneta, supravietuieste doar calauzita de o poveste pe care i-o spunea tatal ei seara de seara si ajunge sa descopere un univers mai vast decat isi putuse imagina vreodata.

Destinele tuturor personajelor sunt legate de misteriosul manuscris din vechime, care celebreaza puterea scrisului si a imaginatiei.

Constructie admirabila ca ambitie si executie, Cetatea cucului din nori se desfisoara ca un labirint polifonic, cu multiple planuri temporale, unde cititorul se va pierde si regasi cu incantare, pentru ca e cladit pe o temelie foarte solida care e nici mai mult, nici mai putin decat credinta autorului in puterea vindecatoare a fictiunii.

Sursa: libris.ro