Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Iertarea - O explorare I de Marina Cantacuzino

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:978-973-46-9541-6
  • Editura: Polirom
  • 44,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Iertarea - O explorare

Autor: Marina Cantacuzino

Traducere de Miruna Andriescu
Iertarea este una dintre cele mai dificile, dar si mai necesare experiente din viata oricui. Repara relatiile interumane deteriorate de incidente care pot fi profund traumatice, alina suferinta si ne ajuta sa intelegem ca viata merge mai departe. Are un imens potential eliberator atat pentru cel care a cauzat suferinta, cat si pentru cel ce a indurat-o, dar nu poate fi impusa si este un proces care cere timp.
Cu siguranta, e preferabil sa iertam in loc sa cautam razbunare si oricine va fi de acord ca este benefic sa inlocuim resentimentul sau ura cu speranta si increderea, dar in ce masura sunt posibile aceste lucruri? Şi pana unde poate merge iertarea? Exista fapte care nu pot fi iertate? Cartea Marinei Cantacuzino incearca sa raspunda la aceste intrebari si la multe altele. Bazata pe povestile unor oameni care au suferit enorm – de la Eva Mozes Kor, supravietuitoare a lagarului de la Auschwitz, la persoane care au pierdut pe cineva drag in urma unor acte de violenta si la victime ale discriminarii sau chiar genocidului –, Iertarea exploreaza implicatiile si limitele iertarii pe cele mai diferite planuri, de la relatiile personale la politica, justitie sau religie.
„Au existat putine momente mai potrivite si vitale pentru aparitia acestei carti fascinante decat cel actual, cand suntem martori la atatea fapte care au nevoie de iertare. Gasim aici complexitatea practicii iertarii, semnificatiile ei, masura ei ca forta a schimbarii – si mai cu seama puterea ei de a preveni repetarea a ceea ce este mai rau in comportamentul uman, precum si posibilitatea de a ne elibera de ura.” (Emma Thompson)
„Este o carte absolut memorabila – minunat scrisa, fascinanta prin intuitiile pe care le contine si extraordinar de emotionanta. Toti avem nevoie sa iertam, iar aceasta carte, prin prezentarea povestilor unor oameni care au avut de iertat ceva cu adevarat semnificativ, va fi o sursa de inspiratie ce ne va ajuta sa ajungem la o stare favorabila iertarii. E o carte care ii va ramane cititorului in minte foarte multa vreme.” (Alexander McCall Smith)
„Aceasta carte este atat de potrivita pentru momentul actual, incat va incurajez s-o cititi fara intarziere. Ce este iertarea? Ceva imposibil, dar necesar; dificil, dar evident; dureros, dar datator de speranta. Captivanta, convingatoare si plina de compasiune, aceasta carte va va determina sa va examinati relatia cu dumneavoastra insiva, cu ceilalti si cu lumea. O lucrare pe cat de frumoasa, pe atat de importanta.” (Tessa McWatt)
„Înclinatia lui Cantacuzino catre empatie razbate in discursul sau... Transmite un mesaj complex intr-un stil limpede si cu inima deschisa... Mesajul este sa ascultam mai mult, sa gandim mai mult si sa tinem mai putine predici.” (Sunday Times)