Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Oana Pellea. Jurnal 2003-2009

0 opinii / Scrie o opinie
  • 32,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Oana PELLEA    |    Jurnal, 2003-2009, cu o prefata de Ioana PARVULESCU

HUMANITAS, 2009, 2016

||||

Extras din prefata Ioanei Parvulescu

Draga Oana, [...]

Cand citesti jurnalul unui actor, lucrurile revin la normal, omul real isi recapata nu numai consistenta, dar si valoarea, iar mastile lui, visul, oricat de minunate, oricat de pline de viata, redevin umbre efemere. Cand citesti un jurnal intim, confuzia si nesiguranta se risipesc si stii, impacat, cu cine ai de-a face. Jurnalul unui actor este triumful omului, cu toata precaritatea lui, triumful omului lipsit de aparare sau, mai bine zis, lipsit de aparatoarea care e rolul si in care actorul intra ca odinioara cavalerii in armura: din crestet pana la varful picioarelor. Orice jurnal de actor este victoria omului slab impotriva rolului puternic.

Extras de la p. 15

78% din populatia Romaniei nu a intrat niciodata intr-o sala de teatru. [...]

Toata lumea mi-a spus sa ma apuc de scris, mama, prieteni, ghicitoare in carti si cristale, in general oameni care ma iubesc sau care m-au intalnit intamplator. Na, m-am apucat de scris. Asta era important, ce voi scrie nu cred ca are vreo importanta, nici macar pentru mine, dar cum sunt o fire disciplinata si ascultatoare... poftim.

Habar n-am despre ce sa scriu. N-am absolut nici o idee, e negru total in cap. Ce este cert e ca nu mai inteleg nimic din ce traiesc si din ce vad in jurul meu.

Dar parca sunt singura? E asta un motiv sa scrii?

SPECIFICATII

An aparitie 2009, 2016
Coperta Brosata
Nr. pagini 220
Limba Romana
Cod 978-973-50-2436-9