Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Gradinile ascunse, editie definitiva. Vasile Andru

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

VASILE ANDRU | GRADINILE ASCUNSE (EDITIE DEFINITIVA) EDITURA PARALELA 45

Extras din Partea intai – A plecat inceputul/ De la casa lui/ De la masa lui (Descantec) ( precedata de Dedicatii – Fiicei mele Tamara,/ acest roman inceput inainte/ de zamislirea ei,/ crescand odata cu ea.// Bunicii mele Eudochia,/ moarta in deportare,/ in Siberia, in anul 1951.)

Capitolul 1 – Vorbind cu gropile Ambrozie iese din apartamentul-fagure. Afara il asteapta ziua buna care se cunoaste de dimineata, sau macar iluzia ei. Merge pe strada urcatoare, cu soarele in fata. Departe, la capatul acestei strazi foarte lungi, la orizont, incepeau colinele, padurile seculare si obscure.Acolo, in miezul nestiut al padurilor, se aflau gradinile. In unele zile, se auzeau pana in oras bubuituri de arme descarcate si orasul stia astfel ca primarul are invitati la vanatoare. Se auzea sunet de corn si iarasi impuscaturi, orchestrate de ecouri, colinele rascolite vuiau, oamenii orasuluiisi indreptau deodata privirile spre ele, emotii primitive se trezeau in inimi, clatinand motaiala cotidiana: isi aduceau aminte de munti si de padure netaiata de secure.

Cea mai mare parte a anului, colineleerau linistite, oamenii uitau de ele, traiau fara sa le bage in seama, fara sa-i doara voalul de pe ochi, somnul retinei; fara sa-i doara trecerea vietii. Marturiile despre gradinile ascunse erau simpliste si contradictorii.Generatia tanara nu le vazuse, dar aflase de existenta lor. Din auzite. Unii le si presimteau: exploda in ei elanul pornirii la drum, la expeditii tainice, sau sa faca pasul acela: dar asemenea elan era mereu deturnat spre roboteala, spre supravietuire. Cineva care se strecurase odata ca invitat accidental la vanatoarea primarului se lauda ca a strabatut munti si dealuri si ca nu exista acolo nicio gradina. Astfel s-a raspandit versiunea ca gradinile existasera pe vremuri, demult, dar peste ele au napadit ierburile si au crescut copacii de toate zilele.Iar izvorul acela miraculos probabil secase sau isi schimbase cursul.

SPECIFICATII

An aparitie 2016
Coperta Brosata
Dimensiuni 14 x 20 cm
Nr. pagini 240
Limba Romana
Cod 978-973-47-2407-9