Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

George ORWELL | Ferma animalelor

0 opinii / Scrie o opinie
  • 19,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

George ORWELL    |    Ferma animalelor

Intr-o noua traducere, de Ona FRANTZ

POLIROM, 2018

Colectia Top10+

||||

I/ e x t r a s

Domnul Jones, proprietarul fermei Conacul, incuiase cotetele peste noapte, dar era prea beat ca sa-si aduca aminte sa inchida si usitele gainilor. Traversa curtea clatinandu-se, cu cercul de lumina al felinarului dansand in dreapta si-n stanga, isi azvarli ghetele din picioare in dreptul usii din spate, isi turna un ultim pahar de bere din butoiul gazduit in oficiu si urca scara pana la dormitorul de la etaj, unde doamna Jones sforaia deja.

Cum se stinse lumina in camera, se porni o forfota si-o falfaiala prin toate acareturile fermei. Mersese vestea peste zi ca Seniorul cel batran, vierul premiat din rasa Alb Mijlociu, avusese un vis ciudat cu o noapte in urma si ca dorea sa-l aduca la cunostinta celorlalte animale. Cazusera de acord sa se intalneasca toate in hambarul mare imediat ce erau sigure ca domnul Jones n-avea sa le iasa in cale. Seniorul cel batran (cum i se spunea mereu, desi la expozitii era prezentat sub numele de Frumusetea din Willingdon) era atat de respectat la ferma, incat toate lumea era gata sa-si sacrifice un ceas de somn ca sa auda ce avea de spus.

La un capat al hambarului mare, pe un fel de platforma inaltata, Seniorul se instalase deja pe asternutul lui de paie, sub un felinar atarnat de o grinda. Avea doisprezece ani si in ultima vreme se facuse cam rotofei, dar ramanea un porc cu un aspect maiestuos, cu un aer intelept si binevoitor, in ciuda faptului ca nu i se taiasera niciodata coltii. Nu trecu mult si incepura sa soseasca celelalte animale, gasindu-si in tihna loc fiecare dupa tipicul sau. Intai aparura cei trei caini, Clopotel, Jessie si Hotomanul, iar mai apoi porcii, care se asezasera in paie chiar in fata platformei.

SPECIFICATII

An aparitie 2018