Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Ingerul decazut

0 opinii / Scrie o opinie
  • 30,83 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Ingerul decazut, de Yukio Mishima, volum aparut la editura Humanitas

Considerata capodopera lui Yukio Mishima, tetralogia Marea fertilitatii, din care au aparut in aceasta colectie romanele Zapada de primavara, Cai in galop si Templul Zorilor, a fost scrisa intre anii 1965 si 1970. Cu Ingerul decazut, saga Japoniei secolului XX creata de Mishima ajunge la final. Romanul a fost incheiat in dimineata zilei de 25 noiembrie, cu cateva ore inainte de sinuciderea rituala a scriitorului. Suntem la inceputul anilor '70.

Avocatul Honda, ajuns la varsta de optzeci de ani si posesor al unei averi considerabile, intalneste un tanar de saisprezece ani, orfan, si il adopta, avand motive sa creada ca este a treia reincarnare a prietenului sau din perioada adolescentei, Kiyoaki, a carui poveste de dragoste narata in Zapada de primavara a avut un sfarsit tragic. Kiyoaki, Isao, infocatul patriot din Cai in galop, si Ying Chan, frumoasa printesa thailandeza din Templul Zorilor, s-au stins fiecare la varsta de douazeci de ani. Oare cu Tōru se va intampla la fel? Este el, de fapt, Kiyoaki?

Batranul avocat nu este departe de propriu-i sfarsit, dar nu-i ramane decat sa as-tepte pentru a afla deznodamantul. Insa Honda nu este pregatit pentru ceea ce ii va dezvalui Satoko, iubita din tinerete a lui Kiyoaki, acum stareta a manastirii budiste unde se refugiase dupa teribila dezamagire.

SPECIFICATII

Traducere Andreea Sion
An aparitie 2012
Limba Romana
Cod 9789736895371