Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Fara Dumnezeu nici peste prag. Duhovnici sarbi ai secolului XX, vol. 1 - Vladimir Dimitrievici

0 opinii / Scrie o opinie
  • 17,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

VLADIMIR DIMITRIEVICI | FARA DUMNEZEU NICI PESTE PRAG.DUHOVNICI SARBI AI SECOLULUI XX. VOLUMUL I. (VIATA SI INVATATURILE). 

EDITURA EGUMENITA, 2018. 

TRADUCERE DIN LIMBA SARBA: MONAHIA DOMNICA TALEA. 


Extras din Cuvant inainte 

Despre imprejurarile redactarii si tiparirii cartii de fata (p.11) 

Aceasta carte a aparut ca urmare a discutiei avute cu redactorul Editurii “Chipul Sfinteniei”, dl. Iovan Sarbul. Dumnealui a subliniat lipsa cartilor care sa abordeze modul de vietuire si povatuire ale monahilor sarbia ai secolului XX. “Mereu le tiparim pe ale rusilor, grecilor si romanilor, ca si cum noi n-am avea pe nimeni.”, azis. Inca mai dinainte auzisem de la un cititor o remarca hazlie: “Grecii ii scriu viata fiecarei babe credincioase care moare, iar noi, nimic”. Lucrand la cartea Serbia Cereasca, deja ma ocupasem de credinta sarbilor din veacul al XX-lea, iar provocarea care ma viza am abordat-o cu seriozitate. 

Am stiut ca trebuie cautate marturii vii, oameni care i-au cunoscut pe parintii nostri si care au invatat de la ei credinciosia. Si astfel am inceput, am pornit sa-i intalnesc si sa notez marturii. 

Timpul nu a fost indelungat - am inceput in iunie 2004 si am incheiat in octombrie, in acelasi an. Nu trebuie uitat nici faptul ca erau de cercetat si revistele crestine de dinainte de razboi, pentru a afla texte care faceau referire la acesti oameni si la epoca in care au vietuit. 

Astfel am ajuns sa descopar povetel e de neuitat ale Parintelui Iacov Arsovici, care prin stilul lor, sunt exceptionale, tunand asemenea trambitelor din Ierihon, si au fost publicate in ziarul Misionarul inainte de razboi. La lucru m-au vegheat neincetat cei apropiati, ajutandu-ma in acele zile: sotia, parintii, soacra si cumnata, carora le datorez sincere multumiri. M-au incurajat si prietenii, parintii si fratii in Hristos, care au fost interesati ca nepretuita credinciosie sarbeasca sa nu ramana ingropata in noroiul vietuirii de zi cu zi. 


SPECIFICATII

Traducere Monahia Domnica Talea
An aparitie 2018