Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Arta casniciei – cum sa ramaneti impreuna cand lumea va desparte de Pr. Constantine NASR

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:SC_00723
  • Editura: Theosis
  • 20,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Pr. Constantine NASR
Arta casniciei – cum sa ramaneti impreuna cand lumea va desparte
Editura THEOSIS, Oradea - 2021
Traducere de Alina MARC-CIULACU

Extras/ Prima piatra scumpa: iubirea/ pp. 83-84, 87
Prima piatra din capul unghiului este iubirea. In engleza, exista un singur cuvant pentru iubire. Dar vechii geci socoteau ca iubirea e mult mai complicata. Ei aveau patru termeni pentru a descrie patru aspecte diferite ale iubirii.
Agape [...] este iubirea lui Dumnezeu pentru omenire, o iubire jertfelnica. Este cuvantul folosit in Ioan 3, 16: „Caci Dumnezeu asa a iubit lumea, incat pe Fiul Sau Cel Unul-Nascut L-a dat ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica”.
Philia [...] este termenul care desemneaza afectiunea dintre prieteni. Include loialitatea fata de familie si dragostea de tara. Se regaseste in cuvintele philosophia, iubirea de intelepciune, si philadelphia, iubirea frateasca.
Cel de-al treilea termen, eros [...] este dragostea pasionala, iubirea romantica, caracterizata de dorinta senzuala si de tanjire. Este felul de iubire care ne gandim ca ii leaga pe soti.
Iar cel de-al patrulea termen este storge [...], iubirea dintre membrii familiei, iubirea pe care parintii o poarta copiilor, si copiii, parintilor. [...]
Clyde si Susan Hendrick au dus mai departe munca inceputa de Lee, numind cele sase categorii „stiluri de iubire”. Ei au descoperit ca oamenii sunt atrasi catre persoane care au un stil de iubire asemanator si ca relatiile bazate pe un stil similar de iubire dureaza mai mult.