Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Fiule, n-am vrut sa-ti fiu candela de ceas tarziu de Dumitru COBZARU

0 opinii / Scrie o opinie
  • 15,75 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Arhim. Dumitru COBZARU

„Fiule, n-am vrut sa-ti fiu candela de ceas tarziu...”!

Editura Renasterea, Cluj-Napoca – 2020

Editia a 3-a, revazuta si adaugita

Prefata de Dan C. MIHAILESCU

Tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului

Pret 15, 75 Lei

 

Extras/ Cuvant inainte la editia I

„Fiule, n-am vrut sa-ti fiu candela de ceas tarziu...”! este o carte scrisa la cerere, o carte comandata, un fel de testament duhovnicesc!

Viorel Moravit, fiul duhovnicesc si ucenicul meu, si-a dorit un indrumator duhovnicesc, care sa-mi inlocuiasca lipsa, cerandu-mi ferm si insistent un astfel de instrument. Astfel, din iubirea pe care le-o port dumnealui si generoasei sale familii, dar si dintr-un sentiment de datorie, am purces la infaptuire.

N-am putut sa construiesc un ghid sistematic, pentru ca nota de artificialitate inerenta lucrarilor de acest fel nu mi-ar fi proprie si, cred, nici nu ar avea impactul dorit. De-aceea am socotit ca o parte dintre raspunsurile publice, pe care le-am oferit in diverse imprejurari, precum si unele dintre raspunsurile personale, pe care le-am oferit fiilor duhovnicesti in momente de cumpana ale vietii lor, pot constitui sau, mai bine zis, pot intrupa vointa fratelui Viorel. In consecinta, nu propun un volum complet si, deci, nici o tratare exhaustiva a problemelor dezbatute, dimpotriva! Va putea fi completat, reelaborat si chiar judecat! Sunt constient ca multe dintre raspunsuri sau idei vor starni, la lectura, reactii dintre cele mai diverse. Mi le asum!