Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Libertatea religioasa intre politica si politici de Catalin RAIU

0 opinii / Scrie o opinie
  • 35,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Catalin RAIU
Libertatea religioasa intre politica si politici: o analiza a standardelor internationale, legislatiei nationale si practicii guvernamentale in pandemie
Editura Doxologia, Iasi – 2021
Cu o prefata de Jan FIGEL
Pret 35,00 lei

 

Extras/ Cum se desfasoara viata religioasa post-pandemie?/ p. 66
In anul 2020, pandemia s-a suprapus peste Pastele crestin, Pesah-ul iudaic si Ramadanul musulman. Temandu-se ca manifestarile religioase sa nu devina focare de infectie, majoritatea guvernelor au luat masuri de preventie eficiente din punct de vedere sanitar, dar la limita exigentelor libertatii religioase din punct de vedere juridico-politic.
Extras/ Consecintele diplomatice ale relativizarii libertatii religioase/ p. 99
Urmarile acestei relativizari a libertatii religioase pe termen lung sunt din cele mai grave. In primul rand ideea din ce in ce ma raspandita in social media cum ca statul s-a dezbracat de haina de neutralitate religioasa si a inceput sa tinteasca anumite gesturi si practice liturgice. Apoi, statul cultiva o atmosfera de diferentiere intre credintele religioase, atmosfera care pe termen lung va crea clivaje intre comunitatile religioase. De exemplu, cultele care nu folosesc lingurita unica la impartasanie sau cele care nu fac pelerinaje ar putea da vina pe celelalte culte pentru raspandirea virusului.