Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

E.T.A. HOFFMANN, Lebens-Ansichten des Katers Murr - Parerile despre viata ale motanului Murr

0 opinii / Scrie o opinie
  • 29,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

E.T.A. HOFFMANN, Lebens-Ansichten des Katers Murr - Parerile despre viata ale motanului Murr

Impreuna cu fragmente din biografia capelmaistrului Johannes Kreisler, alcatuita din foi de maculatura razlete

Editate de E.T.A. Hoffmann (1820-1822)

POLIROM, 2020

Colectia Top 10+

Traducere din limba germana si note de Valeria SADOVEANU

 

Extras din Cuvant-inainte din partea editorului

Nici o alta carte nu are mai multa nevoie de un cuvant introductiv decat cea de fata, deoarece, fara o lamurire a felului neobisnuit in care a fost alcatuita, va parea o ingramadire intamplatoare de fapte fara legatura.

De aceea, editorul ii roaga pe stimatii cititori sa citeasca, serios si cu bagare de seama, mai ales acest „Cuvant-inainte”.

Editorul sus-amintit are un prieten de care este legat trup si suflet si pe care-l cunoaste tot atat de bine cum se cunoaste pe el insusi. Acest prieten i-a vorbit intr-o zi cam in felul urmator: „Intrucat, draga amice, ai editat pana acum atatea carti si te pricepi asa de bine, nu-ti va fi greu sa gasesti printre cunostinte vreun domn cumsecade care, la recomandarea ce i-o vei face, sa tipareasca manuscrisul unui tanar autor plin de talent si inzestrat cu cele mai stralucite calitati. Acest tanar merita sa-l iei sub obladuirea ta”.

Editorul a fagaduit sa faca tot ce-i va sta in puteri pentru a-l ajuta pe acest tovaras din breasla scriitoriceasca. Totusi, s-a cam minunat cand prietenul i-a marturisit ca manuscrisul apartine unui motan, pe nume Murr, si contine parerile acestuia despre viata; cum insa apucase sa-si dea cuvantul si cum, pe de alta parte, inceputul povestirii i se parea destul de bine scris, a varat manuscrisul in buzunar si, fara sa mai zaboveasca, s-a dus drept la domnul Duemmler de pe Unter den Linden si i-a propus editarea cartii motanului.

SPECIFICATII

An aparitie 2020