Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Educatia diferentiata la Aristotel si in dezbaterea contemporana

0 opinii / Scrie o opinie
  • 142,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Gh. Vladuescu, Mircea Dumitru, V. Morar, I. Bansoiu

Educatia diferentiata la Aristotel si in dezbaterea contemporana

Editura Paideia, 2023

 

 

Revenim la Aristotel pentru că el a fost un teoretician al globalizării paideice a lumii grecești, atât de diversă și de contradictorie la rândul ei, și ne întrebăm de ce nu ar fi și pentru noi, în situația indecisă în care se află omenirea, un punct de sprijin și o posibilă îndrumare către viitor. În această lumină, volumul urmărește patru direcții esențiale pentru evoluțiile actuale: educația cetățenească, educația politică, educația morală, educația științifică, educația estetică.

Aristotel se ocupă cu predilecție de fiecare temă în lucrări dedicate, dar texte de referință găsim și în alte scrieri. Acesta este motivul pentru care, în afara studiilor care tratează subiectele, în ordine sistematică și critică, cu privire la problemele educației și a formării omului azi, sunt inserate și texte de comentariu, analizate multidisciplinar și multidirecțional.
Problemele și temele care incită azi la reflecție sunt aduse în atenție cu acuitate de fenomenele legate de natura diferită a conectivității între oameni în contextele legate de globalizare, de formarea intelectuală în condițiile unor revoluții tehnologice fără precedent. Formele pe care le ia educația politică și cetățenească sub aceste presiuni, conceptul de instruire științifică și tehnologică raportat la noile realități sociale și culturale.