Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

De la lumea vietii cotidiene la adevarul vesniciei

0 opinii / Scrie o opinie
  • 11,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

De la lumea vietii cotidiene la adevarul vesniciei, de Nicolae, Mitropolit de Mesogheia si Lavreotica - Editura Egumenita 2016

Cetatea noastra este in ceruri, spune Sfantul Apostol Pavel (Filipeni 3: 20). Viata noastra, cugetarea noastra, petrecerea noastra zilnica, gandirea noastra, perspectiva noastra nu au de-a face cu cele pamantesti, cu cele temporale, cu cele spatiale, ci au de-a face cu cele vesnice, cu cele duhovnicesti. Oricate ai dobandi in aceasta lume, toate acestea sunt putine.

Oricati ani ai trai, chiar si o suta cincizeci de ani, sunt foarte putini. Orice ai face, se distruge. Însa, ce lucru minunat este ca sa traiasca cineva de acum, prin cultivarea acestei gandiri si a acestor virtuti, in starea Imparatiei vesnice a lui Dumnezeu, unde nu este durere, nici intristare, nici suspin, ci viata fara de sfarsit. Aceasta este legatura noastra cu timpul: sa-l transformam in vesnicie. Si doar ca le aminteste cineva [pe toate acestea], se simte multumit! Inchipuiti-va ca deja le si traieste! Si de remarcat ca Biserica ne cheama la acest fapt.

Deoarece Biserica numai acest fapt il traieste. Nu o intereseaza nimic altceva. Iar cu duhul vesniciei intampina si viata cotidiana.

SPECIFICATII

Traducere Ion Marian Croitoru
An aparitie 2016
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 176
Limba Romana
Cod 978-606-550-242-0