Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Capete, Sfantul Nicolae Velimirovici

0 opinii / Scrie o opinie
  • 15,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Sfantul Nicolae VELIMIROVICI – episcopul Ohridei si Jicei  |  CAPETE

Editura PREDANIA, Bucuresti – 2013

Traducere din limba sarba de Ionut si Sladjana GURGU

---

Extras din Suta de capete de la Iovanie despre minuni – p. 37

Aceasta lume a inceput prin minune, se tine prin minune si se va sfarsi prin minune. Tot omul adanc cugetator, dupa ce se slobozeste de tulburarea si larma din jurul sau si incepe sa cugete la tot ce este si se intampla, negresit ajunge la aceasta incheiere. Insa marturie de incredere si neclintita despre aceasta ne da  dumnezeiasca Sfanta Scriptura, intarita si implinita de Sfanta Predanie. (1)

Dumnezeiasca Sfanta Scriptura este cu adevarat indreptar al dumnezeiestii randuieli, zidiri si calauziri a acestei lumi. Asadar, dupa marturia Sfintei Dumnezeiesti Scripturi, aceasta lume este zidita prin Cuvantul lui Dumnezeu, se tine prin Duhul lui Dumnezeu si se va sfarsi cu Judecata lui Dumnezeu. Iar acestea trei inseamna: minune, si minune, si minune. (2)

Si oare nu e mare minune ca aceasta lume, asa uriasa si impovaratoare, din plumb, fier si piatra, a fost zidita dupa porunca unei puteri cugetatoare, fara pic de greutate, adica de Cuvantul lui Dumnezeu? (3)

Si oare nu este mare minune ca aceasta lume bine inchegata si intemeiata nu se tine si nu se misca prin nici o putere uriasa a ei insasi, ci prin Duh – Duhul cel nevazut al lui Dumnezeu? (4)

Si inca oare nu este mare minune ca aceasta lume, ce se misca intr-un ritm neschimbat de mii de ani, incat asezarea sa pare a fi vesnica – de la zei, dupa invatatura buddhismului -, asadar ca aceasta lume, intr-o clipa, cand va zice Dumnezeu, va arde in foc si va lasa loc pentru ceva cu totul  nou – Ceruri noi si Pamant nou? /2 Pt. 3:13/ (5)

Extras din Suta de capete de la Mileseva – Invatatura despre intelegerea Crestina a dragostei

Nenumaratele pofte, vlastare ale dragostei trupesti, nu au putut niciodata inlocui dragostea adevarata, si nici nu i-au putut face pe oameni fericiti. Dimpotriva, i-au facut din ce in ce mai nefericiti, caci din departare ii incantau, iar de aproape ii dezamageau. Inflorit – trandafir, uscat – maracine. Multe pofte si neintelegeri intre fiii oamenilor a pricinuit aprinderea inimii omenesti. Minunat lamuresc aceasta apostolii lui Dumnezeu. Mai intai Iacov, fratele Domnului. “de unde sunt razboaie si sfezi intre voi? Au nu de aici, din desmerdarile voastre care se ostesc intru madularile voastre? Poftiti si nu aveti; ucideti si pismuiti, si nu puteti dobandi... Cereti si nu luati, pentru ca rau cereti, ca intru desmerdarile voastre sa cheltuiti.” / Iac. 4:1-3/ apoi Petru: “Iubitilor, rogu-va ca pre niste nemernici si streini, sa va feriti de poftele cele trupesti, care se ostesc asupra sufletului.” / 1 Pt. 2:11/ Iar Pavel indeamna: “Cu Duhul sa umblati, si pofta trupului nu o veti savarsi.” / Gal. 5:16/ Si inca multe si multe asemenea.

SPECIFICATII

Traducere Traducere din limba sarba de Ionut si Sladjana GURGU
An aparitie 2013
Coperta Brosata
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Nr. pagini 216
Limba Romana
Cod 978-606-8195-38-4