Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Milivoie IOVANOVICI | KALIST MONAHUL, ucenic al sfantului Nicolae VELIMIROVICI

0 opinii / Scrie o opinie
  • 20,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Milivoie IOVANOVICI    |     KALIST MONAHUL, ucenic al sfantului Nicolae VELIMIROVICI

Predania, 2019

||||

Extras de la p. 19

Atunci am luat hotararea sa plec la acel doctor din Rajani si sa-i spun ca vreau sa ma alatur organizatiei secrete pentru eliberarea Serbiei. El m-a dus la maiorul de infanterie Tankosici, principalul organizator si instructor al trupelor. N-am primit binecuvantarea parintilor pentru a pleca la comitagii. A fost prima mea mare gresala: nu i-am ascultat pe cei care mi-au dat viata.

Imi pusesem in cap sa plec cu orice pret. Ma atrageau si povestile despre eroismul comitagiilor, despre lupta poporului sarb pentru eliberare, despre razbunarea bataliei de la Kosovo pentru tarul Lazar si Milos. Simteam ca a venit clipa sa se indeplineasca acele visuri din copilarie despre eroism si despre dobandirea slavei celei nepieritoare. In randurile poporului, crestea dorinta de eliberare din robie a tuturor sarbilor. Circulau tot felul de povesti despre crimele infricosatoare faptuite de musulmani asupra populatiei crestine, despre chinurile, rapirile si pangaririle la care o supuneau. Cine ar fi putut indura atata umilinta? In noi clocotea dorinta de razbunare. Cand necheza un cal, i se poruncea: spre Kosovo!

Sub comanda lui Tankosici am invatat pur si simplu cum sa ucidem cat mai multi oameni, ramanand in viata. Ne-a invatat cum sa manuim grenada, pistolul, cutitul; cum sa ne luptam, sa ne furisam, sa ne stabilim contactele, sa localizam dusmanul. Eram in stare sa tintesc cu pistolul o tigara asezata la o distanta cat cuprinzi cu privirea si sa reusesc noua din zece incercari.

260 (2)

SPECIFICATII

An aparitie 2019