Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Criza lumii moderne

0 opinii / Scrie o opinie
  • 11,56 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Criza lumii moderne, de Ernest Bernea - carti filosofi romani contemporani Libraria BIzantina

O CARTE INTERZISA PUBLICULUI, DAR CITITA CU MARE ATENTIE DE SECURITATE

Cartea aceasta nu oglindeste doar istoria lumii moderne, intrun chip luminos si profund, ci ea insasi are o istorie aparte. Vremurile trecute au facut-o posibila iar stapanii vremurilor au declarat-o imposibila marelui public. De ce? Un raspuns ni-l da Ioana Diaconescu, in articolul „Urmarirea lui Ernest Bernea.”

Savantul Crestin Ernest Bernea, spune Ioana Diaconescu, desi „a fost incercuit de Securitate timp de 40 de ani,” „a avut puterea sa reziste.” Despre ce fel de rezistenta este vorba? Despre cea fizica, in lagare? Si despre aceasta, dar nu numai. Despre cea intelectuala, in laboratorul ideologic din Republica Socialista

Romania? 

Si despre aceasta, dar nu numai. Despre cea morala, in fata torturilor si a presiunilor securitatii de a deveni turnator? Si despre aceasta, dar nu numai. Regimul comunist - un authentic ev intunecat - a beneficiat, totusi, de o sursa limitata de lumina: cea a ratiunii ideologice. In virtutea inconsistentei sale, aceasta a desconsiderat si a cautat sa suprime orice alta intelegere a istoriei,a omului si a vietii in societate. A pretuit „omul nou,” reeducat si inregimentat politic, si a dispretuit orice persoana capabila sa-I strapunga intunericul pana la radacina.

SPECIFICATII

An aparitie 2011
Limba Romana
Cod 978-606-8195-13-1