Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Dumnezeu si creatia Sa de Mitropolitul Antonie de Suroj

0 opinii / Scrie o opinie
  • 14,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Mitropolitul Antonie de Suroj
Dumnezeu si creatia Sa
Editura Egumenita, 2021
Traduere din limba rusa - Denis CHIRIAC
Pret 14,00 Lei

 

Extras/ Despre icoane si iconografie
Dupa multi ani de cand tin prelegeri, incep aceasta serie de convorbiri duhovnicesti intr-o stare de nedumerire. De atatea ori am abordat inaintea voastra cele mai intime subiecte, am vorbit despre bagajul de intelesuri acumulat de-a lungul multor ani ai vietii mele, astfel incat am impresia ca acum nu pot decat sa ma repet si ca nu veti dobandi niciun folos sau vreo implinire sufleteasca in urma vorbelor mele. Totusi, in fecare an analizez noi probleme si perspective, descopar alte reflectii despre Dumnezeu, despre om si despre viata, pe care vreau sa vi le impartasesc.
Anul trecut, am purtat conversatii in limba engleza si am discutat pe tot parcursul anului despre Vechiul Testament, care ne pregateste pentru cunoasterea lui Hristos. In acelasi timp, deschide in fata noastra cunoasterea lui Dumnezeu, cunoasterea omului si a intregii lumi pe care a creat-o Dumnezeu. Mai intai de toate, cunoasterea lumii in toata frumusetea, armonia si profunzimea ei. Apoi, teribila ei degradare si distrugere, pe care o numim „cadere” si o putem observa in viata noastra.
Din pacate, omul nu poate fi privit ca si chip al lui Dumnezeu, care dezvaluie doar frumusetea si armonia divina si cunoasterea Lui. Omul a cazut, viziunea sa asupra lumii s-a stirbit, gandurile i s-au intunecat, viata i s-a schimbat in rau, relatile nu mai sunt cele ceresti, chiar si atitudinea sa fata de sine a incetat sa fie ceea ce ar fi trebuit si ce a fost la inceput.