Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cresterea si decaderea marilor puteri de Tom RACHMAN

0 opinii / Scrie o opinie
  • 42,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Tom RACHMAN
Cresterea si decaderea marilor puteri    roman
HUMANITAS FICTION, 2017
Colectia raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU
Traducere si note de Vali FLORESCU
Pret 42,00 lei

 

Extras/ 2011
Creionul lui sovai deasupra registrului de vanzari, aproape atingand pagina cand afirmatiile sale deveneau mai vehemente, iar varful creionului atingea razant hartia, apoi se ridica asemenea unui avion acrobatic, doar pentru a plonja in momentele de elocinta maxima, producand o constelatie de puncte tot mai grosolane in jurul unicei intrari din dimineata aceea – vanzarea unui exemplar uzat din Melcii de uscat ai Angliei, de A.G. Brunt-Coppell (pret: 3,50 lire streline).
„Sa luam Revolutia, de pilda, striga dinspre partea din fata a librariei. Francezii o vad cu totul altfel fata de cum o vedem noi. Lor nu li se spune la scoala ca totul era haos si domnia terorii. Pentru ei era un lucru bun. Si nu poti sa-i condamni. Caderea Bastiliei? Declaratia Drepturilor Omului?”
Punctul lui de vedere era ca, atunci cand te gandesti la francezi si la spiritul lor razvratit – ei bine, nu era clar ce anume voise Fogg sa spuna. Era genul care isi formeaza opiniile in timp ce le rosteste, sau poate chiar dupa aceea, lucru care il obliga sa peroreze la nesfarsit pana isi dadea seama ce anume crede. Asta ii transforma cuvintele intr-un proces de explorare; altii nu ii impartaseau neaparat viziunea.