Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Un roman cu un contrabas si alte povestiri

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Anton CEHOV - Un roman cu un contrabas - Si alte povestiri

CORINT BOOKS, 2013

Colectia Clasici ai literaturii universale

Traducere din limba rusa de Otilia CAZIMIR, Nicolae GUMA, Xenia STROE

Note de Sorina BALANESCU

 

Extras/ Un roman cu un contrabas

MUZICANTUL SMICIKOV SE DUCEA AFARA DIN ORAS la vila printului Bibulov, unde urma sa aiba loc o serata cu muzica si dans, cu prilejul unei logodne. Pe spatele lui se odihnea, intr-o cutie de piele, un contrabas urias. Smicikov mergea pe malul unui rau, nu tocmai impunator, dar foarte poetic, care-si rostogolea  la vale apele racoroase.

„Ce-ar fi sa ma scald?” isi zise Smicicov.

Fara sa stea mult pe ganduri, se dezbraca si-si afunda trupul in undele imbietoare. Era o seara neasemuit de frumoasa. Sufletul poetic al lui Smicicov incepu a se acorda cu armonia lumii inconjuratoare. Dar cine ar putea sa spuna ce sentiment dulce ii umplu inima, cand, departandu-se inot vreo suta de pasi mai la vale, vazu o fata frumoasa stand pe malul inalt si pescuind? Smicicov simti ca i se opreste rasuflarea si incremeni, napadit de fel de fel de sentimente; amintiri din copilarie, nostalgia trecutului, iubirea care se trezea... Doamne, si el care credea ca nu mai e stare sa iubeasca! Dupa ce-si pierduse increderea in oameni (scumpa lui sotie fugise cu fagotistul Sobakin, care-i era prieten), isi simtea sufletul pustiu si ajunsese mizantrop.

„Ce e viata?” se intrebase, si nu numai o data. „Pentru ce traim? Nu, viata nu e decat o poveste... un vis... o iluzie...”

SPECIFICATII

Traducere Otilia Cazimir
An aparitie 2013
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 144
Limba Romana
Cod 978-973-135-802-4