Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

O intalnire

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Milan KUNDERA - O intalnire

HUMANITAS, 2009

Traducere de Emanoil MARCU

 

Extras/ 2

„Era in 1972. Aveam intalnire cu o fata la periferia Pragai, intr-un apartament pe care ni-l pusese la dispozitie cineva. Cu doua zile inainte, politia o anchetase in legatura cu mine, de dimineata pana seara. Acum voia sa ma intalneasca pe ascuns (se temea mereu sa nu fie urmarita), ca sa-mi spuna ce intrebari i s-au pus si ce raspunsuri a dat. in cazul unui eventual interogatoriu, terbuia ca raspunsurile mele sa fie identice cu ale ei.

Era foarte tanara si nu stia mai nimic despre lume. Ancheta o tulburase si, de trei zile, teama ii rascolea maruntaiele. Era extrem de palida si, in timpul convorbirii noastre, se ducea intr-una la closet – asa ca de-a lungul intregii intalniri am auzit zgomotul apei care umplea rezervorul.

O cunosteam de mult. Era inteligenta, plina de spirit, reusea sa-si domine emotiile la perfectie si se imbraca intotdeauna impecabil, asa ca nici rochia, nici comportamentul ei nu lasau sa apara vreo particica in goliciunea ei. Si uite ca, deodata, teama, ca un enorm cutit, o deschisese larg. Se afla in fata mea, ca un hau cascat, ca trupul despicat al unei juninci, agatat de un carlig intr-o macelarie.

Zgomotul apei care umplea rezervorul W.C.-ului nu se oprea practic nici o clipa si, brusc, mi-a venit cheful s-o violez, nu sa fac dragoste cu ea. Stiu bine ce spun: s-o violez, nu sa fac dragoste cu ea.

SPECIFICATII

Traducere Vlad Russo
An aparitie 2009
Limba Romana
Cod 9789735025649