Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Aldous HUXLEY | Insula

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Aldous HUXLEY    |    Insula

POLIROM, 2017

Colectia Top10+

Traducere din limba engleza si note de Daniela ROGOBETE

||||

pp. 7-8/ e x t r a s

„Atentiune”, incepu sa strige o voce si parea ca si cum un oboi s-ar fi apucat brusc sa vorbeasca. Atentiune, repeta aceasta pe acelasi ton inalt, nazal monoton. „Atentiune.”

Dupa ce zacuse acolo ca un cadavru printre frunzele uscate, cu parul incalcit, cu fata grotesc manjita si invinetita, cu hainele zdrentuite si pline de noroi, Will Farnaby tresari, trezindu-se. Il strigase Molly. Era timpul sa se scoale. Era timpul sa se imbrace. Nu trebuia sa intarzie la birou.

„Multumesc, iubito, spuse el si se ridica. O durere ascutita ii strapunse genunchiul drept si mai simti si alte feluri de dureri in spate, in brate, in frunte.

„Atentiune, insista vocea fara nici cea mai usoara schimbare a tonului. Sprijinindu-se intr-un cot, Will privi de jur-imprjurul sau si zari cu uimire nu tapetul cenusiu si perdelele galbene ale dormitorului sau din Londra, ci un luminis printre pomi si umbrele lungi si luminile piezise ale unei dimineti timpurii intr-o padure.

„Atentiune”? de ce-a spus „atentiune”?

„Atentiune. Atentiune”, insista vocea; cat de straniu, cat de fara noima!

„Molly? Intreba el. Molly?”

Numele paru sa deschida o fereastra inauntrul mintii sale. Deodata, cu sentimentul oribil de familiar al vinovatiei cuibarit in capul pieptului, simti mirosul de formol, o vazu pe asistenta micuta si vioaie grabindu-se inaintea lui de-a lungul coridorului verde, auzi fasaitul uscat al hainelor ei scrobite. „Numarul cincizeci si cinci”, i-a spus ea si apoi s-a oprit, deschizand o usa alba.

SPECIFICATII

An aparitie 2017