Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cel ce urca muntele Sensul suferintei de Ernest BERNEA

0 opinii / Scrie o opinie
  • 8,96 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Ernest BERNEA

Cel ce urca muntele. Sensul suferintei

Editura Predania

Pret 9,00 Lei

 

Extras/ Cuvant introductiv

In cuprinsul acestor pagini am schitat o seama de teme filosofice, care formal fac jocul intre notatie si eseu. De aceea ele nu au caracter prea tehnic, de stricta specialitate, ci mai mult unul de marturisire. Indelung experimentate interior si controlate cu datele lumii externe, aceste insemnari incearca sa prinda pe scurt stari ale spiritului omenesc, spirit in continua lupta pentru cucerirea unor zone fertile si pure.

Prefacerile profunde la care a fost supusa lumea contemporana au azi mai mult ca oricand, o atitudine lipsita de prejudecati, o atitudine pozitiva si creatoare in fata problemelor ce ni se ridica si par sa angajeze intreaga noastra raspundere in fata destinului uman si al civilizatiei. In acest fel vom iesi din impas si efortul nostru ne va purta acolo unde dorim sa ajungem: la implinirea unei formule superioare de viata.

Paginile de fata incearca sa exprime tocmai acest lucru; ele sunt marturii ale unui sens afirmativ in fata vietii. Trista priveliste a unei lumi apasate fara voie de manifestarile propriului sau geniu, desigur ce seaca uneori bucuria noastra de a exista si trai ca oameni, nu poate astepta schimbarea la fata a starii de lucruri existente, pana cand nu se produce o alta orientare a spiritului si care trebuie sa inceapa prin a acorda mai multa incredere si prin angajarea sa pe o cale a afirmatiei spirituale.

Un om se cauta pe sine insusi, si prin el pe cei ce-l inconjoara, cauta o lume a sa si o lume a noastra in ce are ea mai durabil si mai de pret. [...]