Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Adolescenta, preludiu la poemul iubirii curate

0 opinii / Scrie o opinie
  • 18,99 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Adolescenta, preludiu la poemul iubirii curate , de Pr. Ilie Moldovan - Editura Reintregirea

Un poem-preludiu dedicat bunului simt al tinerei generatii. Intr-o lume in care moralitatea si-a lasat pragurile calcate de ideologii imprumutate, poemul iubirii curate s-a transformat intr-o atitudine precoce de acceptare a tot ce este nou si de prost gust, dar care se raliaza modelelor occidentale. Iubirea a capatat un inteles mai mult sexual decat sufletesc, gesturile si gandurile s-au bagatelizat, orice atitudine morala este desueta.

Parintele Ilie Moldovan reinvie poemul iubirii curate, al curateniei sufletesti, al pastrarii fecioriei, al luptei cu patimile tineretii si al acceptarii celuilalt ca fiinta, iar nu ca obiect de satisfacut placeri si aventuri. Stabilitatea spirituala si viata in sanul Bisericii pot aduce pace interioara si cumintenie, chiar daca tineretea isi cere la modul cel mai imperios drepturile. Iubirea curata hraneste la pieptul ei cele mai de seama nazuinte ce inflacareaza destinul unui neam, caci puterea cea vie si expresiva a istoriei pulseaza in aceste sfinte nazuinte.

Cum nu ar fi iubirea curata izvor de viata, cand ea este atat de exuberanta si de divina, cand ea poarta pe fruntea sa majestatea sublimului si farmecul frumusetii, cand e plina de vigoare si devotament, abnegatie si daruire, cand e atat de dumnezeiasca si in acelasi timp atat de omeneasca?

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Coperta Brosata
Dimensiuni 14,5 x 20 cm
Nr. pagini 358
Limba Romana
Cod 978-606-509-266-2