In exclusivitate la Editura Bizantina - Un cuvant pentru fiecare zi a anului din intelepciunea Cuviosului Iosif Isihastul

Iorgos DANIAS, Cristina HAGITANAS-DANIA - Sfantul Serghie, un stalp de foc in pustia Radonejului

0 opinii / Scrie o opinie
  • 22,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Iorgos DANIAS, Cristina HAGITANAS-DANIA - Sfantul Serghie, un stalp de foc in pustia Radonejului

Editura Bonifaciu, 2020

Traducere din limba greaca: Manastirea Diaconesti

Ilustratii: Angheliki DELEHA

 

Extras/ pp. 6-7

Demult, tare demult, cu sute de ani in urma, intr-un oras din Rusia, numit Rostov, s-a nascut un copilas. Parintii i-au pus numele Vartolomeu...

Asa isi incepu bunul nostru bunic povestirea, in dupa-amiaza aceea blanda de toamna. O istorioara pe cat de frumoasa, pe atat de adevarata. Ma aflam impreuna cu fratii mei in curtea cea primitoare a bunicilor nostri. Casa lor, o vila veche, cu o curte bogata – era pentru noi un mic paradis. Acolo ne-am petrecut mai toate vacantele, catarandu-ne in copaci, udand gradina si jucandu-ne cu Grivei, cainele cel neastamparat si istet al bunicului.

Ori de cate ori il vedeam pe bunicul asezandu-se in fotoliul sau drag, sub nucul cel mare din mijlocul curtii, lasam joaca, ne luam scaunelele si ne asezam si noi in jurul lui. Niciodata nu pierdeam o asemenea ocazie! Stiam ca urmeaza sa depene o noua istorioara. Bunicul iubea foarte mult povestile, si langa el am invatat sa le iubim si noi.

Ca intotdeauna, in fata fotoliului bunicului se ghemui si Grivei, varandu-si botul intre labute. Devenise si el un fidel ascultator al povestilor stapanului sau. De indata ce se aseza in locul lui, il privi pe bunicul cu ochii sai mari si scoase un scurt latrat, de parca ar fi spus: „Sunt gata. Poti incepe!”.

SPECIFICATII

Autori Colectiv de autori
Editura Bonifaciu
An aparitie 2020