Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Alexandru MIRONESCU | Calea inimii - Eseuri in duhul Rugului Aprins

0 opinii / Scrie o opinie
  • 37,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Alexandru MIRONESCU    |    Calea inimii  -  Eseuri in duhul Rugului Aprins

HUMANITAS, 2019

Cu o prefata de Marius VASILEANU

||||

Extras din capitolul Talant in nisip – pp. 98-99

Fiecare ne sustragem de la slujirea ordinii adevarate. Nu exista pe lume si n-a existat vreodata om care sa nu stie si sa nu simta care gand si care gest slujeste sau nu slujeste ordinea adevarului. Aici intervine suferinta, aici izbucneste ea, in nepotrivirea si neprimirea rostului nostru, caci am fost facuti sa slujim adevarul si nu socotelile noastre, care il masluiesc. In paginile pe care le-am reprodus am vazut, desigur, alta perspectiva, profund emotionanta.

Suferinta omului aceluia, pe care il iubesc, pe care l-am resimtit cu putere viu si adevarat, care mi-a rascolitamintiri personale, suferinta lui, a fratelui meu, mi-a brazdat fruntea si inima cu o lumina ca de fulger. Indraznesc sa spun ca am inteles demult, intr-un chip cum nu ma pricep sa spun, ca problema Dragostei, care e Dumnezeu, e o problema a comunitatii, caci de asta s-a spus: „Unde veti fi doi sau trei in numele Meu adunati, acolo voi fi si Eu” (Matei 18, 20). Intelegi de ce Dragostea, si deci nici Dumnezeu nu poate fi ceva abstract. Unii intrupeaza aceasta dragoste ca omul de adineauri, pana in punctul in care il simtim pe Dumnezeu ca o prezenta, ca o realitate incontestabila. Se intampla minunea: il vedem pe Dumnezeu.

Dar de data aceasta am resimtit ceva inca mai extraordinar. Suferinta unora pentru altii, a inocentilor pentru cei culpabili – care nu au cu ce sa-si achite datoria, ce vorba teribila! – si toate nedreptatile care ne jignesc, uluitoare, copilul care sufera, cel drept si cel bun care sufera afla pentru mine acum tot intelesul: in ordinea ontologica comunitatea oamenilor trebuie sa fie o comunitate a dragostei. La nivelul realitatilor omenesti nu e, dar in structura ei gingasa, e, si atunci suferim unii pentru altii, pentru a restaura, in dragoste, comunitatea omeneasca. Sfintii, mucenicii resimt profund si viu lucrul acesta, sarcina noastra de a sluji ordinea profunda, chiar cand nu pricepem.

SPECIFICATII

An aparitie 2019