Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Virgil NEMOIANU | Postmodernismul si identitatile culturale – Conflicte si coexistenta

0 opinii / Scrie o opinie
  • 42,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Virgil NEMOIANU    |    Postmodernismul si identitatile culturale – Conflicte si coexistenta  

Spandugino, 2018

Seria de autor – Virgil Nemoianu

Opere - Istoria  si filosofia culturii, teoria literaturii. Volumul 9

Traducere din limba engleza de Laura Carmen CUTITARU

||||

Prefata/ e x t r a s

Desi cele mai multe capitole incluse in aceasta carte au fost initial eseuri si articole care au mai fost publicate, cred ca cititorul atent va observa cu usurinta  coerenta si structura, precum si o directie comuna. Volumul ridica o intrebare de maxima importanta: da, oare, epoca actuala „postmoderna” vreo sansa continuitatii, stabilitatii si identitatii, sau este cumva prologul unei stari in care omenirea devine infinit si etern plastica, predispusa la schimbari si reinventari neincetate? Se poate vorbi de durabilitate si rezistenta in vartejul sau uraganul care ne inconjoara si in care parem sa ne aflam?

Ma grabesc sa mentionez ca aceasta carte este atat defensiva, cat si provocatoare fata de stiinta conventionala. Multe dintre opiniile in general acceptate de catre contemporani sunt prezentate ca gresite, cateodata absurde sau chiar mincinoase. Incercam sa analizam mai obiectiv evolutia istoriei si sensul culturii, cu sau fara pretentia si speranta ca vom oferi o solutie la criza sau framantarea socio-culturala generala sau ca vom respinge decisiv parerile intelectualilor hegemonici ai timpului nostru.

Prima parte a lucrarii va surprinde, nu in mod continuu, ci mai degraba intr-o succesiune de episoade, modurile generale si mai mult teoretice in care se impletesc filosoficul, politicul si religiosul, precum si felul in care ele raspund la amestecul, suprapunerile si schimbarile conditiei postmoderne. Aceasta parte va arata, totodata, de ce identitatea sociala sau personala nu poate supravietui in absenta culturii inalte, in cea mai profunda acceptiune a cuvantului.

SPECIFICATII

An aparitie 2018