In exclusivitate Icoana Sfantului Cuvios Iosif Isihastul

Viata si teatru pe scena lumii de George BANU

0 opinii / Scrie o opinie
  • 49,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

George BANU

Viata si teatru pe scena lumii

POLIROM, 2021

Pret 49,95 Lei

 

Extras/ Cuvant-inainte

Fiecare dintre aceste texte e autonom, e o „moneda”, s-ar putea spune vanitos. Fiecare e consecinta unei experiente de viata si de teatru, amprenta biografica pe care scrisul o consemneaza si, astazi, cartea o onoreaza. Unitatea de aici provine, din permanenta implicare subiectiva si din dorinta de a marturisi periodic impactul unor evenimente sau emergenta unor ganduri care mi s-au impus ca demne de a fi comunicate public. Textele reunite in acest volum se plaseaza intre doua tarmuri, in incertitudinea dintre arta si biografie. Ele se intrepatrund si nu raman distantate, sunt asumate ca atare, repere ale unui parcurs efectuat in timp pe scena culturii europene.

Asum caracterul rapid al eseurilor reunite, caci astfel se conserva impactul experientei, captat intr-un crochiu fugitiv. Ele are spontaneitatea emotiei si, totodata, permite formularea unor ganduri, incertitudine indispensabila, de care nu ma pot disocia. Fara a abuza de recursul la discursul autobiografic sau a-l exersa pe cel academic, am incercat de fiecare data sa ma situez in interstitiul care mi-e propice. Entre-deux, la rascruce. Pentru a vorbi despre ce descopar in jur si ce are repercursiuni in mine. Cele doua reunite. Nici cercetator obsesional, nici reporter arbitrar. De ambele ma simt inapt. [...]

Aceasta carte desemneaza repere obiective si marturii subiective. Ele s-au asociat in timp, confirmandu-si logodna perena.

SPECIFICATII

Autori George BANU
Editura Polirom