Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Uniti intru urmarea lui Hristos

0 opinii / Scrie o opinie
  • 10,59 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Uniti intru urmarea lui Hristos, de Andrei Andreicut, Nicolae Corneanu - carti teologie si spiritualitate Libraria Bizantina

Editie bilingva romano-italiana.

Erminia picturii bizantine cere ca la proscomidie, unde tainic se pregateste painea si vinul ce vor deveni Trupul si Sangele lui Hristos, sa fie pictata scena cu Sfantul Petru al Alexandriei. Acesta-L vede pe Mantuitorul cu haina zdrentuita, si-L intreaba cu durere: „Cine Ti-a rupt haina, Doamne?” Haina lui Hristos este simbolul unitatii crestine, si noi stim cine a rupt-o. Au rupt-o crestinii.

Ostasii romani n-au cutezat. Ne doare acest lucru, dar, pe sfinti ii doare si mai cumplit. Sfintii sunt plini de Duh Sfant si ar dori ca toti oamenii sa-L gaseasca pe Hristos, „sa fie una”, si sa se mantuiasca. In acest spirit a avut loc la Manastirea Ramet, in februarie 2008, o intrunire monahala internationala, la care au participat membri franciscani ai Consiliului International pentru Dialog si o seama de calugari ortodocsi din Romania.

S-a convenit ca, pe langa tema dezbatuta la intalnire, „Hristos – painea vietii”, sa se editeze si aceasta carte, „Uniti intru urmarea lui Hristos”, in care ne intalnim cu o seama de sfinti orientali si occidentali, care cu siguranta simt acut tragedia dezbinarii. Pe ei ii chemam in rugaciune ca sa faca ceea ce, deocamdata, dialogul teologic n-a reusit sa faca. Ei raman pentru noi modele. Intr-o lume robita de atatea patimi, de ura si dezbinare, ei – fiind raniti de dragostea lui Hristos – se roaga sa se implineasca dorinta Acestuia: „Ca toti sa fie una!” ( Ioan 17,21 ).

SPECIFICATII

An aparitie 2008
Limba Romana/Italiana
Cod 9789737879943