Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Strigatele lui Isus pe cruce – O antologie de Al SMITH

0 opinii / Scrie o opinie
  • 40,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Arhiepiscop Fulton J. SHEEN

Strigatele lui Isus pe cruce – O antologie de Al SMITH

Editura Galaxia Gutenberg, 2020

Traducere din limba engleza de Ana-Maria BOTNARU

Pret 40,00 Lei

 

Extras/ 6 – Un cuvant pentru umanisti

In statele Unite exista milioane de suflete care nu au nicio religie. Atitudinea lor variaza – de la dorinta sincera si arzatoare de a avea o religie la ura intensa fata de ea. Se prea poate ca toti sa fie incadrabili in sapte categorii distincte.

Domnul a rostit sapte cuvinte pe Cruce – iar acestea sunt numite cele sapte cuvinte de pe urma. Dar cei aflati pe colina Calvaruluiin in acea dupa-amiaza I—au adresat sapte cuvinte Celui de pe Cruce, dezvaluind astfel sapte tipuri de impact ale Crucii asupra sufletelor.

Cele sapte cuvinte rostite de Domnul pe Cruce nu reprezinta raspunsuri la anumite provocari, ci dezvaluie invataturi care se aplica acestora.

Prima atitudine posibila fata de Cruce este cea a umanistilor, caci primul grup care pune sub semnul intrebarii Crucea este cel al umanistilor. Aici, termenul umanist este inteles in sens filozofic modern si ii cuprinde pe toti aceia care doresc o religie fara Cruce. Ei cred ca omul este bun in mod natural, ca progresul prin stiinta este inevitabil, ca ratiunea umana, prin efort propriu, este capabila sa readuca pacea in lume si in constiinte.

Umanistii considera toate ideile legate de credinta, de har si de ordinea supranaturala ca fiind nepractice si inutile. Ei vor o educatie a autoexprimarii, un Dumnezeu fara dreptate, o moralitate fara religie, un Hristos fara Cruce, un crestinism fara jertfa, o imparatie a lui Dumnezeu fara mantuire.