Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Staretul Tadei de la Vitovnita - Ai biruit patima, ai biruit tristetea

0 opinii / Scrie o opinie
  • 20,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Staretul Tadei de la Vitovnita - Ai biruit patima, ai biruit tristetea

Cu Dumnezeu, toate sunt cu putinta

Editura Predania, 2019

Traducere din limba sarba de Valentin-Petre LICA

Editie diortosita de Sladjana GURGU

 

Extras/ Starea sfletului in clipa mortii

Vechiul Legamant invata ca este de o importanta vitala starea sufletului in clipa mortii. Sufletul pocait precum cel al talharului de pe Golgota, indiferent de faptele rele savarsite in cursul vietii, merge direct in vesnicie, alaturi de acele duhuri care dupa masura lor duhovniceasca corespund treptei lui de pocainta.

Parintele Tadei nu este inclinat catre „cantarea sufletelor”, fie si in balanta Arhanghelului Mihail. „Sufletul care a savarsit fapte bune in viata, daca a cazut din Bine, chiar daca asta s-a intamplat cu putin timp inainte de moarte, nu poate <<conta>> pe o stare de fericire in viata de apoi. De asemenea, nu este bine daca sufletul care nu s-a curatat indeajuns moare in somn, caci <<filmul>> se deruleaza cel mai adesea negativ si cu imaginile acestea negative soseste in lumea cealalta.”

l-am intrebat pe parintele Tadei daca in Noul Legamant a fost indreptata aceasta judecata, dupa parerea mea peste masura de aspra, a starii sufletului in momentul mortii, aspra mai cu seama in raport cu invataturile despre reincarnare si karma in religiile orientale. Parintele Tadei nu gaseste nici in Evanghelii ceva esential diferit, in afara de vamile prin care trec toate sufletele crestinesti.

SPECIFICATII

An aparitie 2019