Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

SQ Inteligenta spirituala. Instanta superioara a inteligentei

0 opinii / Scrie o opinie
  • 38,52 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

SQ Inteligenta spirituala. Instanta superioara a inteligentei, de Danah Zohar, Ian Marshall - Editura Vellant

Utilizat de peste un secol, termenul de inteligenta spirituala a fost multa vreme interpretat gresit, fiind considerat pseudostiintific din cauza folosirii sale abuzive in raport cu noile forme de spiritualitate si religie. imprumutand limbajul si conceptele fizicii cuantice, cei doi autori redefinesc conceptul ca reprezentand o nevoie de semnificatii profunde, valori fundamentale, scopuri superioare si, in acelasi timp, calea de acces catre acestea.

Spre deosebire de IQ, care este specific si calculatoarelor, sau de EQ, intalnit si la unele mamifere superioare, SQ este o caracteristica tipic umana si, argumenteaza autorii, este cea mai importanta dintre cele trei. Conceptul de inteligenta spirituala este legat de nevoia de sens a omenirii, aspect care a castigat in importanta odata cu apropierea sfarsitului de mileniu.

SQ este ceea ce folosim pentru a ne satisface setea de a gasi sensuri, de a dezvolta viziuni si de a aprecia valoarea. Pune accentul pe lucrurile in care credem si pe rolul jucat de credinte si de valori in conturarea comportamentul si a vietii noastre. Aceasta carte stabileste bazele teoretice ale conceptului, definindu-l si prezentand dovezile stiintifice care au permis delimitarea sa, precum si modalitatile de evaluare si dezvoltare. "SQ pune intr-o lumina cu totul noua adevarata natura a inteligentei si ne arata cum o putem folosi in reinventarea organizatiilor noastre si in retrasarea granitelor cu care eram obisnuiti."

Mats Lederhausen, Vicepresedintele Departamentului de Strategie, McDonalds Corporation "Dintre toti cei care incearca sa extraga o etica din revolutia stiintifica a acestui secol, Danah Zohar ajunge cel mai departe in aceasta aventura intelectuala." Ian McEwan Danah Zohar studiaza fizica si filosofia la Massachusetts Institute of Technology (MIT), urmand apoi studii aprofundate de filosofie, religie si psihologie la Universitatea Harvard.

Descrisa de Financial Times si Prentice Hall precum „unul dintre cei mai mari ganditori contemporani din domeniul managementului“, Danah Zohar a colaborat cu numeroase companii de prestigiu (Volvo, BMW, Motorola, Philip Morris Tabacco, British Telecom), oferindu-le consultanta in procesul de management. Ian Marshall, psihiatru si psihoterapeut britanic, a studiat initial filosofia si psihologia la Universitatea Oxford, urmand apoi Facultatea de Medicina a Universitatii din Londra. Danah Zohar si Ian Marshall vor dezvolta conceptul de inteligenta spirituala, caruia ii vor dedica o serie de carti, printre care si lucrarea de fata.

Sub egida unor organizatii guvernamentale nationale si internationale, cum ar fi UNESCO, The European Cultural Foundation, The Davos World Economic Forum, cei doi autori sustin in mod regulat workshopuri pe teme de leadership organizational in intreaga lume.

Sursa: www.vellant.ro

SPECIFICATII

Traducere Miruna Popescu
An aparitie 2011
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 386
Limba Romana
Cod 978-973-1984-18-6