Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Soare intunecat de Eric-Emmanuel SCHMITT

0 opinii / Scrie o opinie
  • 59,90 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Erich-Emmanuel SCHMITT
Stabatand secolele. III. Soare intunecat
HUMANITAS FICTION, 2023
Seria de Autor - Erich-Emmanuel Schmitt
Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU
Traducere din franceza de Doru MARES
 

 

 

 

 

 

Extras/ Partea intai – Gemenii blestemati – 1
Ma voi despovara oare, aici, de un secret teribil?
Scrierea acestor memorii ma predispune pe mine, Noam, care am disimulat atat de mult, spre dezvaluiri. Herghelii de cuvinte bat nerabdatoare din picioare pe masura ce innegresc paginile si ma imping sa consemnez faptele. Numai faptele.
Ascuns de milenii, secretul capata o putere de distrugere mai mare decat acela a celor mai groaznice bombe atomice. La vremea cand am ales sa-l tin numai pentru mine, divulgarea ar fi demolat o lume cu orasele, templele, piramidele sale. Prin tacere, am comis un abuz fata de milioane de indivizi, de la sclavi la faraoni, de la bogati la cersetori, de la tarani la oraseni, de la preoti la scribi pe care i-am inselat continuu, nelasandu-l pe niciunul sa-mi intrevada viclesugul. Inca nestiind ca toate civilizatiile erau sortite mortii, ma temeam ca vorbele mele ar fi putut face rau celei ce inflorea pe malurile Nilului.
In ziua de azi, confesiunile mele nu ar putea avea nici cea mai mica influenta asupra destinului societatii egiptene, ingropata sub nisipul veacurilor. Jocurile sunt facute.
Si iata ca a venit vremea sa ma eliberez de acest secret.
Taina mea egipteana pune stapanire pe incheietura mainii drepte, imi inteapa degetele, imi insufleteste stiloul. Ghicesc cum cuvintele se pregatesc sa se astearna pe hartie.
Taina mea sau taina lui Isis si Osiris...