Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Jeanette WINTERSON - FRANKISSSTEIN

0 opinii / Scrie o opinie
  • 35,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Jeanette WINTERSON - FRANKISSSTEIN

HUMANITAS FICTION, 2020

Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

Traducere din engleza note de Vali FLORESCU

 

Extras/

Lacul Geneva, 1816

Realitatea se dizolva in apa.

Toate lucrurile din jur, stancile, tarmul, copacii, barcile de pe lac, isi pierdusera conturul obisnuit si se topeau in cenusiul saturat al unei saptamani intregi de ploaie. Pana si casa, care crezuseram ca e facuta din piatra, se unduia in negura groasa si prin ceata aceea, uneori, aparea cate o usa ori o fereastra, ca o imagine dintr-un vis.

Toate lucrurile solide se dizolvasera in echivalentul lor apos.

 

Hainele nu apucau sa ni se usuce. Cand intram in casa, si trebuia sa intram, fiindca trebuia sa iesim, aduceam vremea inauntru cu noi. Piele ingreunata de apa. Lana ce mirosea a oaie.

Pe lenjeria intima am mucegai.

 

In dimineata asta mi-a venit ideea sa ma plimb goala. Ce rost au hainele murdare? Si ce rost au nasturii imbracati, atat de umflati in butonierele lor ca ieri a trebuit sa-i tai ca sa-mi pot da jos rochia?

In dimineata asta, patul meu era atat de ud de parca as fi transpirat toata noaptea. Ferestrele erau aburite de propria-mi rasuflare. In focul ce ardea in camin, lemnul suiera ca un vaiet al naturii. Te-am lasat dormind si am coborat fara zgomot scarile alunecoase, cu talpile ude.

Goala.

 

Am deschis usa principala a casei. Ploaia continua, egala si indiferenta.

SPECIFICATII

An aparitie 2020