Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Sa nu pronunti: noapte

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Amos OZ - Sa nu pronunti noapte - roman

HUMANITAS FICTION, 2010, 2013

Seria de autor - AMOS OZ, coordonata de Denisa COMANESCU

Traducere din ebraica si note de Marlena BRAESTER

 

Extras/ de le p. 5

Seara la sapte sta pe balconul apartamentului sau de la etajul al doilea, se uita cum dispare lumina zilei si asteapta: ce promite ultima raza de lumina si ce va putea implini?

In fata lui, o curte goala cu o parcela de iarba, oleandri, o banca si un chiosc cu un aer parasit format din crengile de bougainvillea. Curtea e marginita de un zid de piatra pe care se contureaza urma unei deschizaturi astupate cu straturi de pietre. Acestea sunt mai noi, mai deschise la culoare, si chiar in clipa de fata par mai usoare decat vechile pietre. In spatele zidului se inalta doi chiparosi. Acum, in lumina serii, culoarea chiparosilor e neagra, nu verde. Mai departe se intind niste coline golase: acolo e desertul. Si tot acolo se ridica uneori cate un vartej cenusiu, care vibreaza o clipa, se rasuceste violent, se lasa dus, se potoleste. Si reapare in alt loc.

Cerul devine din ce in ce mai cenusiu. Nori calmi, unul dintre ei trimite un reflex al amurgului. Asfintitul soarelui nu ajunge pana la balconul acesta. Pe zidul de piatra unde se termina curtea o pasare ciripeste plina de insufletire, ca si cum ar fi primit chiar acum o veste pe care nu poate sa o impartaseasca. Dar tu?

SPECIFICATII

Traducere Marlena Braester
An aparitie 2013
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 224
Limba Romana
Cod 978-973-689-614-9