Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Kim Jiyeong, nascuta in 1982 de Cho Nam-Joo

0 opinii / Scrie o opinie
  • 27,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Cho Nam-Joo

Kim Jiyeong, nascuta in 1982

HUMANITAS FICTION, 2021

Coectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

Traducere din coreeana si note de Diana YUKSEL

Pret 27,00 Lei

 

Extras/ 2015, toamna

Kim Jiyeong are 34 de ani in varsta coreeana. In urma cu trei ani s-a casatorit, iar anul trecut a nascut o fetita. Locuieste intr-o suburbie a Seulului impreuna cu sotul ei, Jeong Daehyeon, cu trei ani mai mare decat ea, si cu fiica lor, Jeong Jiwon, intr-un apartament de 80 de metri patrati, pentru care platesc rate lunare. Daehyeon lucreaza la o firma de IT nu foarte mare. Jiyeong a lucrat in cadrul unei mici agentii de publicitate, dar a renuntat la slujba dupa ce a nascut, de obicei Daehyeon termina munca dupa miezul noptii si lucreaza cel putin o zi si in weekend. Socrii locuiesc la Busan, iar parintii lui Jiyeong detin un restaurant, de aceea nu are cine sa o ajute sa-si creasca fetita. Jiwon a inceput sa mearga la cresa din vara in care a implinit un an, petrecandu-si diminetile in spatiul amenajat intr-un fost apartament de la parterul unui bloc.

Jiyeong a prezentat primele simptome stranii pe 8 septembrie. Daehyeon isi aminteste cu exactitate ziua, caci era prima zi din Baengno. Tocmai lua micul dejun, o felie de paine prajita si o cana cu lapte, cand Jiyeong iesi brusc in balcon si deschise fereastra. Desi era o zi insorita, frigul patrunse pe data pana la masa din bucatarie. Jiyeong ridica infrigurata din umeri, se intoarse in incapere si asezandu-se la masa spuse:

„Ma gandeam eu ca de cateva dimineti e tot mai frig si uite ca deja e prima zi de toamna! Campurile aurii sunt acoperite de o patura alba de bruma.”

Daehyon se mira ca sotia sa vorbea ca o femeie in varsta.

„Ce-i cu tine? Parca esti maica-ta.”

„De-acum sa iei cu tine un pulover, dragul meu sot. Dimineata si seara e racoare.”