Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Oscar si Tanti Roz

0 opinii / Scrie o opinie
  • 23,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Oscar si Tanti Roz, Eric-Emmanuel Schmitt - Editura Humanitas

Carte recomandata de Gigi Ghinea, ca # librarpentruozi , in seara de miercuri, 13 aprilie, 2016, la Libraria Bizantina. Carte recomandata de Marius Manole, ca #librarpentruozi , miercuri, 24 februarie, 2016, la Libraria Bizantina.

Carte recomandata de Oana Pellea, ca # librarpentruozi , cu prilejul evenimtului din seara zilei de miercuri, 9 martie, 2016, la Libraria Bizantina.

Cel mai citit roman al lui Eric-Emmanuel Schmitt, adaptat de autor atat pentru scena, cat si pentru marele ecran.Oscar are zece ani si traieste intr-un spital. Chiar daca nimeni nu are curajul sa i-o spuna in fata, baiatul, bolnav de leucemie, stie ca va muri, iar razboiul lui impotriva tuturor izbucneste inocent, patimas si deznadajduit. Singura care-i intra in voie este Tanti Roz, o infirmiera batrana, neintrecuta in nascocit povesti moderne, adevarate lectii de viata, in care nici binele, nici raul nu sunt absolute si nimic nu e asa cum pare la prima vedere. Ea ii da copilului ideea sa traiasca fiecare zi ca si cum ar fi zece ani si-l invata sa-i scrie epistole lui Dumnezeu ca sa se simta mai putin singur.

Cu Tanti Roz pe post de ghid intr-o viata traita fast-forward, Oscar parcurge, printre rasete si lacrimi, itinerarul emotionant al tuturor varstelor si experientelor umane imbogatite de imaginatia lui, care umple spatiile albe si imbraca realitatea in vesmantul miracolului. Astfel, baiatul ajunge sa-si traiasca adolescenta alaturi de prieteni, sa se indragosteasca la tinerete, sa se casatoreasca la maturitate cu prima iubire, sa o piarda si, in cele din urma, sa regaseasca dragostea la apusul unei vieti ca o lumanare care arde la ambele capete.

SPECIFICATII

Traducere Marieva Catalina Ionescu
An aparitie 2012
Limba Romana
Cod 9789736894824