Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Omul in cautarea sensului vietii editia pentru tinerii cititori

0 opinii / Scrie o opinie
  • 40,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Viktor E. FRANKEL

Omul in cautarea sensului vietii editia pentru tinerii cititori

Traducere de Florin Tudose

Editura Vellant, 2022

 

 

 

Omul in cautarea sensului vietii este un volum al carui nucleu e alcatuit din propria experienta a autorului, care initial fara sa vrea, apoi in mod constient, a devenit propriul lui obiect de studiu. In cei trei ani cat a stat in Auschwitz, Frankl, cu un simt al realitatii mai mult decat dezvoltat, ajunge sa constientizeze tot ceea ce traieste. Astfel tot sistemul sau terapeutic, care astazi este foarte cautat, a fost construit folosindu-se de trairile sale si nu pe e o teorie fabricata in laborator, nascuta a priori. Ci testata pe el si apoi aplicata pacientilor sai.

O carte care se adreseaza intai de toate celor tineri si apoi altor categorii. Pe cat de multa cruzime descoperim in aceste pagini, pe atat de multe solutii ne ofera. - Elisabeth Ungureanu, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiese.

Viktor E. Frankl a fost profesor de neurologie si psihiatrie la University of Vienna Medical School pana la moartea sa survenita in anul 1997. A scris 29 de carti care au fost traduse in 21 de teritorii. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost inchis timp de trei ani in lagarul nazist de la Auschwitz.

Cartea de fata a ajuns sa numere aproape o suta de editii in limba engleza, pe langa traducerile in alte douazeci si una de limbi. Numai editiile in engleza au depasit trei milioane de copii vandute.

Acestea sunt faptele si probabil tot acesta este motivul pentru care reporterii presei scrise americane, dar mai cu seama reporterii posturilor de televiziune isi incep cel mai adesea interviurile, dupa expunerea acestor cifre, cu urmatoarea exclamatie: In primul rand, le explic ca eu - faptul ca volumul meu a ajuns bestseller - nu vad o realizare sau o reusita personala, ci mai degraba expresia starii de nefericire la care a ajuns lumea contemporana: daca sute de mii de oameni cumpara o carte care inca din titlu promite sa se ocupe de problema sensului vietii, atunci probabil ca aceasta chestiune ii macina profund pe oamenii acestia. - Viktor E. Frankl, Viena,